• USD  32,30
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.267,09
  • ALTIN  2.412,68
SON DAKİKA

Tarım işçileri kamyonet kasasında ölüme gitti! 15 ölü

Tarım işçileri kamyonet kasasında ölüme gitti! 15 ölü

06 Temmuz 2015 23:07

Manisa Gölmarmara'da asma yaprağı toplamaya giden işçileri taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu 13'ü kadın 15 kişi öldü.


Kaza bugün saat 05.30'da Gölmarmara'ya bağlı Hacıveliler Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir süt tankeri ile bağa asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıdığı belirtilen kamyonet çarpıştı. Tankerin şerit ihlali yapması nedeniyle meydana geldiği ileri sürülen kazada, büyük bölümü kadın olan kamyonetin kasasında bulunan tarım işçisi 15 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Tanker şoförünün ise kazadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulans ve cenaze araçları sevkedildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ÖLENLERİN CESETLERİ MORGA KALDIRILDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi, diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri ise, Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk tespitlerde kazaya, Gölmarmara'dan Salihli yönüne giden ve şerit ihlali yapan 09 DZ 344 plakalı süt tankerinin neden olduğu belirlendi. Süt tankerinin çarptığı 45 SA 3779 plakalı kamyonette ölen tarım işçilerinin de Salihli'nin kırsal mahallelerinden Çökelek'te oturdukları ve yevmiye ile çalışmak üzere asma yaprağı toplamak için yola çıktıkları belirtildi.

BAŞKAN ÖZ: BÜYÜK ACI YAŞADIK

Gölmarmara Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Öz, kaza ile büyük acı yaşadıklarını, ağıtların yakıldığını söyledi. Öz, ölen işçilerin Salihli İlçesi'ne bağlı eski köylerden Çökelek Mahallesi'nden yaprak toplamak için sahurda yola çıktıklarını, günde 40-50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtti. Başkan Kamil Öz, kazada ölenlerin yakınlarının olay yerine geldiğini ve onları teselli etmek için büyük çaba harcadıklarını, herkesin acı içerisinde, çığlık ve bağırışlar içerisinde sağ- sola koştuğunu, olay yerine Manisa ve diğer ilçelerin itfaiye ekipleri ile kaymakamların da geldiğini dile getirdi. Başkan Öz, bu tür işçi taşımacılığının artık yapılmaması gerektiğini de vurguladı. İlçeleri birbirine bağlayan karayolunun da çok dar olmasından yakınan Başkan Öz, "Bu yolun biran önce genişletilmesi gerekiyor. Yolun yapımı yılan hikayesine döndü. Bugüne kadar bu yolda onlarca insan öldü" dedi. Kendisinin 16 aylık başkanlığı döneminde, 20 kişinin bu yolda kazada öldüğünü söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara'da yaşanan trafik kazasında aynı köyden 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kazanın süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Vali Bektaş, yaptığı açıklamada 05.30-06.00 saatleri arasında Hacıveliler Mahallesi yakınlarında asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetle bir süt kamyonunun çarpıştığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kazada aynı köyden 13'ü kadın 15 kaybımız var. 2 kişi de yaralandı. Kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. Harici bir sıkıntı gözükmüyor. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor. Gerçekten çok acı bir olay. Trafik canımızı yakmaya devam ediyor. Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin." 

Yolun genişletilmesi projesi

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendiklerini ifade etti.

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu.  Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

Öte yandan kazada yaralanan 09 DZ 344 plakalı süt kamyonu sürücüsü E.İ'nin hastaneye kaldırıldığı, tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsünün ise F.A olduğu ve ölenler arasında olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi

Kazada,  45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsü Seydi Aydın ile kamyonette bulunan eşi Ayşe Aydın ve annesi Kezban Uysal ile gelini 3 aylık hamile Nesrin Aydın, sürücünün kız kız kardeşleri Zeynep Uysal ile Ummuhan Uysal, Fadime Orhan, Nurdane Kaya ve oğlu Murat Kaya, Ümmü Demirkol, Zeynep Zengin, Azize Kars, Ayşe Yaşar, Zekiye Çetin ve Yıldız Öztürk hayatını kaybetti.

Tır sürücüsü adliyeye sevk edildi

Kaza sonrası Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan E.İ. tedavisinin ardından Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlığında ifade verdi.

E.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Akhisar Adliyesi'ne sevk edildi.

15 CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 13'ü kadın, 1'i çocuk 15 kişinin cenazeleri, Salihli ilçesine bağlı Çökelek Mahallesi'nde toprağa verildi. 

Kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri, Salihli Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla Çökelek Mahallesi'ne getirildi. 

Motorize jandarma ekiplerinin eskortluk ettiği cenaze araçlarının gelişi sırasında mahalle sakinleri ve çevre yerleşimlerden gelenler, cenazeleri gözyaşlarıyla karşıladı.

Konvoy halinde Çökelek Mahalle Mezarlığı'na götürülen cenazeler için burada ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile AK Parti, CHP, MHP ve HDP’den milletvekillerinin de katıldığı törende, cenazeler kılınan namazların ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. 

Bu arada, cenaze namazı öncesi ve defin işlemi sırasında fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahale etti.

Manisa Gölmarmara'da sabah saatlerinde süt kamyonu ile asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet çarpışmış ve kazada aynı köyden 13'ü kadın, 1'i çocuk 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri  

Kazada,  45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsü Seydi Aydın ile kamyonette bulunan eşi Ayşe Aydın ve annesi Kezban Uysal ile gelini 3 aylık hamile Nesrin Aydın, sürücünün kız kız kardeşleri Zeynep Uysal ile Ummuhan Uysal, Fadime Orhan, Nurdane Kaya ve oğlu Murat Kaya, Ümmü Demirkol, Zeynep Zengin, Azize Kars, Ayşe Yaşar, Zekiye Çetin ve Yıldız Öztürk hayatını kaybetti.

Kamyon sürücüsü adliyeye sevk edildi

Kaza sonrası Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan E.İ. tedavisinin ardından Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlığında ifade verdi.

E.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Akhisar Adliyesi'ne sevk edildi.

Ajanslar


manisa, trafik kazası, gölmarmara, tarım işçileri, kamyonet kaza, tarım işçisi ölümleri, mevsimlik işçi
ÖNCEKİ Bahçeli'den AKP'ye yeşil ışık SONRAKİ Ahmet Çakar'ın Arda Turan pişmanlığı