• USD  32,27
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.396,10
SON DAKİKA

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

17 Ocak 2016 15:11

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, '2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçesi'nin ardından şimdi de '2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı' görüşülmeye başlanacak.


TBMM Başkanlığına sunulan bütçeyi, Maliye Bakanı Naci Ağbal, 20 Ocak Çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacak. Komisyonda, 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak bütçe görüşmelerinin iki haftada fazla sürmesi bekleniyor. Daha sonra Genel Kurul'a gelecek olan bütçe, görüşmelerin ardından yasalaşacak.

Meclis Genel Kurulu'nda ise bu hafta 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' görüşülecek. 33 maddelik tasarı, temel kanun olarak iki bölüm halinde ele alınacak. Tasarıya göre kadın memur ve işçilere doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay günlük çalışma süresinin yarısı kadar, mali ve sosyal haklarda kesinti yapılmaksızın çalışma imkanı verilecek. Çoğul doğumlarda da bu sürelere birer ay eklenecek. Bebeğin engelli doğması halinde her halükarda 12 ay süreyle çalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma imkanı getiriliyor. Doğum sonrasında kadın memurların analık izni bitiminde başlayan 24 ay aylıksız izin, istekleri halinde 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışma süresinin bitiminde başlatılabilecek. Muhtarların maaşlarının bin 300 liraya yükseltilmesini öngören tasarıya göre uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleri de yükseltiliyor.


tbmm, büyçe, muhtar maaşları
ÖNCEKİ Ünlü iş adamlarının hesaplarını boşalttılar SONRAKİ Sur'dan acı haber: 1 asker şehit oldu