• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Terör gazileri de aynı hakları istiyor

Terör gazileri de aynı hakları istiyor

21 Ağustos 2016 10:27

15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlara tanınan haklar, terör gazilerini üzdü. Gaziler, “Terör dışında yaralananlara da madalya verilsin, maaşı artırılsın” dedi


Terörle mücadelede şehit olan ve yaralanan kamu görevlilerine göre 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlara yapılan devlet yardımlarının kendilerininkinden daha ileri olduğu belirtildi. Gazi haklarından yararlanabilmek için yüzde 40 engelli olunması gerekiyor. Bu oran 39 olsa bile gazi sayılmıyor. Yüzde 40 engelliye 2 bin 400 lira ödenirken, 15 Temmuz'da yaralanan demokrasi gazilerine ise oran aranmadan 3 bin 203 lira ödeme yapılacak.

YURT GENELİNDE KAMPANYA

Demokrasi şehitleri için yurt genelinde yardım kampanyası yürütülüyor. Daha önce çıkarılan bedelli askerlikten elde edilen gelirin bir bölümünün şehit aileleri ve gazilere verileceği belirtilmesine rağmen kendilerine bir ödeme yapılmadığını belirten gaziler, son çıkarılan Sağlık Uygulama Tebliği'nin de kendilerinin aleyhinde olduğunu söyledi. Gazilerin ihtiyaç duyduğu protez ve ortezlerinin bir bölümünü devlet karşılamasına rağmen 15 Temmuz'daki gazilerin sağlık ödemelerinin tam yapılacağı ve bir kesinti olmayacağı açıklandı.

ONLAR MADALYA ALAMIYOR

Paraşütçüler, sınır nöbetinde terör dışı yararlananlara madalya verilmiyor. Demokrasi gazilerine ise madalya verilecek. Kendilerine de madalya verilmesini isteyenler, durumlarına ilgili bakanlıkların çözüm bulmasını istiyor. Diz altından bacaklarını, dalağını, böbreğini terör saldırısı sonucu kaybeden 5 ve 6. derecedeki gazilere 2 bin 400 ile 2 bin 550 lira ödeme yapılırken; demokrasi gazilerine yapılacak ödeme ise en düşük 3 bin 203 lira olarak belirlendi.


terör, demokrasi, maaş, darbe, gazi, madalya, paraşütçü
ÖNCEKİ Ümran’ın ağabeyi hayatını kaybetti SONRAKİ Hakan Fidan tutuklanacaktı