• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Teröre karşı tek yürek

Teröre karşı tek yürek

17 Eylül 2015 18:47

Ankara'da düzenlenecek "Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi yapıldı. 14 STK öncülüğünde yapılan yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah araç trafiğine kapatıldı.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Haberin Videosu İçin Tıklayın

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" mitingi bugün Ankara'da düzenlendi. 14 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde artan terör olayları ve protesto gösterilerinde yükselen tansiyona karşı eylem yapıldı..

Eyleme TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği , Hak-İş, TESK, TÜRMOB ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği destek verdi.

Çalışanların da yer alabilmesi için 16.30'da yapılacak olan eyleme katılabilmek için Memur-Sen, yarım günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sıhhiye Meydanı’nda başlayan miting, Ulus'taki Birinci Meclis binasında sona erecek. Birinci Meclis önünde kurulan platformlarda da konuşmalar yapıldı. 

MECLİS ÖNÜNDE AÇIKLAMA

TOBB Başkanı Rıfak Hisarcıklıoğlu şunları söyledi.

Milletimizin kardeşliğini gösterdiler. Burada olan bizler farklı dünya görüşlerine sahibiz Ama bir ortak noktamız var bu ülkeye sevdalıyız. Vatanımız bugünümüz yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız.

Bugün buradan hepinize teşekkür ediyoruz. Birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlığı bayramığımızı alıp buraya geldik, üzerimizde oynanan kirli oyunu durdurmak için buraya geldik. Huzura kasdedenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Farklılıklarımıza değil umut dolu geleceğimize odaklandık. Teröre hayır kardeşliğe evet dedik.

Arkadaşlar ve şimdide Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu Kurucu Meclis'teyiz.

Gün birbirimize sahip çıkma günüdür, Hep birlikte sağduyu ortaya koyduk, vicdanımızın sesine kulak verdik. Kardeşliğimize zarar verecek her türlü eylem ve söylemden uzak durmalıyız.

"BAŞKA SLOGAN YOK"

Siyasi partiler ise mitinge davet edilmedi. Ayrıca, eylemde pankart olmadı, yalnızca Türk bayrakları taşındı.

"Teröre hayır, kardeşliğe evet" sloganı dışında bir slogan atılması durumunda yürüyüşü düzenleme komitesi, düdüklerle engellemeye çalıştı.


TRAFİK KAPATILDI

Yürüyüşün yapılacağı 2 kilometrelik güzergah da araç trafiğine kapatıldı. Yol sadece polis araçları ve ambulanslar tarafından kullanıldı. Provokatif eylemler olabileceği endişesiyle polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş için 6 bin polis görev yaptı. Özel harekatçılar da çevredeki binaların çatılarında yer aldı. Yürüyüş, havadan da polis helikopteri tarafından takip edildi.

BİR YÜRÜYÜŞ DE İSTANBUL’DA OLACAK

Teröre karşı bir başka büyük eylem de 20 Eylül Pazar günü İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek.

Sivil dayanışma platformu tarafından düzenlenen “milyonlarca nefes teröre karşı tek ses mitingi”ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacaklar.


pkk, protesto, ankara, terör, yürüyüş, stk
ÖNCEKİ Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı SONRAKİ Kurtlar Vadisi'nin yeni tanıtımı rekor kırdı