• USD  32,45
  • EURO  34,64
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.383,80
SON DAKİKA

Teslim oldular ama bitmedi

Teslim oldular ama bitmedi

27 Mayıs 2016 08:20

Halen 130 kadar PKK’lı teröristin olduğu belirtilen Nusaybin’de tüm patlayıcılar temizlenene kadar operasyonların süreceği açıklandı


Mardin’in Nusaybin ilçesinde 25 teröristin teslim olmasının ardından örgütteki çözülme dün de sürdü. Nusaybin’de 42 terörist dört mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda teslim oldu. Teslim olan 42 PKK’lı arasındaki ağır yaralı olduğu belirtilen örgüt üyesinin ameliyata alındığı belirtildi. 24 Mayıs’ta teslim olan 25 terörist de diğer terör örgütü üyelerine “devletin adaletine sığınmaları” çağrısını yaptı. Nusaybin’de önceki gün 25 teröristin teslim olmasının ardından PKK’nın üst düzey yöneticilerinin talimalatlarında Şırnak ve Nusaybin’de kalan teröristlerle ilgili olarak “durum normal değil, arkadaşlar kalsa imha olacak” şeklinde bilgiler verdiği öğrenildi.


Güvenlik güçleri, teröristlerin her yolu deneyerek “bölgeden çıkmayı esas almaları” ve “fedai tarzında eylemlerde bulunmaları” gerektiği, “teröristlerinin yarısının bile sağlam çıkmasının iyi olacağı” ifadelerin tespit edildiğini kaydetti. Ayrıca terör örgütüne yakın organların sıkışan teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla “sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon saahasında kalanların sivil olduğu” yönünde yanıltıcı açıklamalar yaptığı tespit edildi. 

Ağır yaralı ameliyata 

Bu gelişmelerin ardından dün öğle saatlerinde 10’u kadın 42 terörist ilçedeki dört mahallenin sorumlularından aldıkları talimalatlar doğrultusunda teslim oldu. Ağır yaralı bir teröristin de ameliyata alındığı açıklandı. 

Mahalle sorumlularının da teslim olanlar arasında olduğunu belirten kaynaklar, teröristlerin kırsaldan gelenlere karşı çıkarak kendi aralarında anlaşıp topluca teslim olduklarını ifade etti. Güvenlik güçleri, Nusaybin ve Şırnak’ta operasyonların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaşın bulunmadığını da kaydetti. Güvenlik kaynakları, Nusaybin’deki gelişmelerle ilgili şu değerlendirmede bulundu: 


pkk, terörist, nusaybin, güvenlik
ÖNCEKİ Ziraat Türkiye Kupası Galatasaray’ın SONRAKİ İşte Davutoğlu’nun yeni evi