• USD  32,47
  • EURO  34,67
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.392,04
SON DAKİKA

THY ve Pegasus 9 ülkeye uçuşları durdu

THY ve Pegasus 9 ülkeye uçuşları durdu

13 Mart 2020 23:32

THY ve Pegasus Hava Yolları, corona virüsü nedeniyle dokuz ülkeye 17 Nisan tarihine kadar uçuşlarını durdurulduğunu açıkladı.


Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları, Corona virüsü nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Avusturya ve Hollanda'ya düzenlenen seferlerin 17 Nisan tarihine kadar durdurulduğunu açıkladı.

THY’den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "Son dönemde Avrupa kıtasında görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle bu kıtada yer alan Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç, Avusturya ve Hollanda ülkelerine düzenlediğimiz uçuşlarımız 17 Nisan tarihine kadar durdurulmuştur" denildi. 

Tarih değişiklik hakları

THY'den yapılan açıklamada ayrıca gerekli önlemlerin alınacağı belirtilerek, "Misafirlerinin seyahat güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları olarak süreci tüm uluslararası havacılık ve sağlık otoriteleri ile iş birliği içerisinde takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. Uluslararası uçuşlarımızda bileti bulunan misafirlerimiz için ücretsiz iade ve parkur/tarih değişiklik hakları tanınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

17 Nisan tarihine kadar durduruldu

Pegasus tarafından yapılan açıklamada ise, "Corona virüsüne karşı alınan tedbirler doğrultusunda; Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç, Danimarka ve Avusturya’ya uçuş kısıtlaması getirilmiştir. İlgili ülkelere tüm uçuşlarımız 14 Mart 2020 sabah 08.00’den, 17 Nisan 2020’ye kadar durdurulmuştur. Bu çerçevede iptal ve iade işlemlerinizle ilgili endişe etmeyiniz, web sitemizden ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan ilerleyen saatlerde yapacağımız duyurumuzu bekleyiniz" denildi.


almanya, thy, fransa, hollanda, pegasus, THY ve Pegasus 9 ülkeye uçuşları durdu
ÖNCEKİ Diyarbakır Müftü Yardımcısı: Virüsü Allah'tan bir nimet olarak görüyorum SONRAKİ Trump, olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı