• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Trafik sigorta primleri isyan ettirdi

Trafik sigorta primleri  isyan ettirdi

16 Mart 2016 10:46

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, fiyatlardaki artışın, kendilerine olan güveni yok ettiğini söyledi.


TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, fiyatlardaki artışın, kendilerine olan güveni yok ettiğini söyledi. Hüseyin Kasap, primlerin hızla düşmesini beklediklerini aktardı.

PRİMLER SÜREKLİ ARTIYOR
Hüseyin Kasap, trafik sigortası primlerinin sürekli arttığına dikkat çekerek, “Artan maliyetler ve hasar süreçlerindeki belirsizlik nedeniyle, trafik sigortası primleri sürekli artıyor. Karayolları Trafik Kanununda yapılacak düzenleme ile trafik sigortası primlerinin hızla düşmesini bekliyoruz. Şayet bu gerçekleşmezse sorunun çözümü için tarife seçeneğinin (fiyatların devlet tarafından belirlenmesi) masaya getirilmesi faydalı olabilir” dedi.

Zorunlu trafik sigortasındaki prim artışlarını değerlendiren  Kasap yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Son dönemde trafik sigortasındaki prim artışını endişe ile izliyoruz. Aracı olan her vatandaş kanunen trafik sigortası yaptırmak zorunda, serbest tarifeye geçiş ile birlikte bu sigortaya uygun fiyatlardan ulaşabiliyorduk. Ancak son dönemde çok yüksek poliçe fiyatları ile karşı karşıyayız. Öyle ki insanlar sigortalarını yaptıramaz hale geldi.

YÜZDE 93'ÜNÜ BİZ SATIYORUZ
Türkiye’de düzenlenen her yüz trafik sigortasının 93’ünü biz acenteler satıyoruz. Ülkemizin her köşesine, ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza, bu poliçeyi bizler ulaştırıyoruz. Kaza anında, vatandaşa yardımcı oluyor, onları bilgilendiriyoruz.

BİZE OLAN GÜVEN YOK OLDU
50 bin kişiye istihdam sağlayan, tamamı milli ve yerli 15 bini aşkın sigorta acentesinin en önemli gelir kalemi trafik sigortası. Son dönemdeki poliçe fiyatları, biz acentelerin varlığını tehdit ediyor. Sadece yüksek fiyatlar değil, fiyat dalgalanmaları da bizim için büyük problem. Örneğin, hiç kazası olmamış bir vatandaşın 2015 yılı poliçe fiyatı 300 TL iken, 2016’da bu fiyat en az 650,-TL. Vatandaşa bu artışın nedenini açıklayamıyoruz. Ayrıca, fiyat farkları da sektöre ve bize olan güveni yok etti.


trafik, sigorta, artış, acente
ÖNCEKİ CHP'ye belli gruplar egemen oldu dedi SONRAKİ Kar Maskeli gaspçılar korku yarattı