• USD  32,29
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.389,43
SON DAKİKA

TSK, IŞİD hedeflerini vurdu

TSK, IŞİD hedeflerini vurdu

16 Mayıs 2016 09:32

TSK ve koalisyon güçleri Halep'in kuzeyindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyonlarda 27 terörist etkisiz hale getirildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı, dün 27 DAEŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 7 DAEŞ mevzisinin de imha edildiğini duyurdu.

TSK’dan yapılan açıklamada, “Bölgede görev yapan keşif gözetleme vasıtaları ile 15 Mayıs 2016 tarihinde (gündüz ve gece) Halep kuzeyinde atış hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen DAEŞ terör örgütü hedeflerine, TSK'ya ait FIRTINA obüsleri ve ÇNRA Bataryaları ile yapılan atışlar ve Koalisyon güçleri tarafından icra edilen üç hava harekâtı (biri akşam, diğer ikisi gece saatlerinde) sonucunda El Bil, Şeyh Rih, Faydiyah, Güzel Mezra, Tel Hışn ve Baragitah bölgelerinde toplam 27 DAEŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, beş (5) DAEŞ tahkimli savunma mevzii ve iki (2) silah mevzii imha edilmiştir. Muhaliflerin devam eden saldırılarında, DAEŞ terör örgütü kontrolündeki Faydiyuah Şeyh Rih ve Tel Hışn bölgeleri muhaliflerce ele geçirilmiştir” denildi.


ışid, tsk, fırtına, batarya, obüs
ÖNCEKİ Maltepe’de patlama: 4 yaralı SONRAKİ Soma şehidinin oğluna hediye yağdı