• USD  32,30
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.401,97
SON DAKİKA

TSK'dan flaş Fırat Kalkanı açıklaması

TSK'dan flaş Fırat Kalkanı açıklaması

09 Ekim 2016 10:34

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekat kapsamında dün terör örgütü DAEŞ'e ait 102 hedef, obüs, tank, havan ve çok namlulu roketatardan yapılan toplam 416 atışla imha edildi.


Milliyet.com.tr »
Gündem »
Haber »
Son dakika haberi: TSK'dan flaş 'Fırat Kalkanı' açıklaması
09.10.2016 - 09:19 | Son Güncelleme: 09.10.2016-10:29
 
 
Son dakika haberi: TSK'dan flaş 'Fırat Kalkanı' açıklaması
Suriye'nin kuzeyindeki terör  hedeflerine yönelik harekat kapsamında dün terör örgütü DAEŞ'e ait 102 hedef,  obüs, tank, havan ve çok namlulu roketatardan yapılan toplam 416 atışla imha  edildi. Koalisyon güçleri Aktarin, Türkmen Barı, Hazvan'da belirlenen hedeflere  yönelik 10 hava harekatı icra ederken, 17 terörist etkisiz hale getirildi.  Aktarin ve Türkmen Barı'na sızma girişiminde bulunan terör örgütü DAEŞ üyeleri  ile ÖSO'ya bağlı unsurlar arasında çıkan çatışmada 14 terörist öldürüldü.

CROPY
0Sitene Ekle

 
AA

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat  Kalkanı Harekatı kapsamında dün terör örgütü DAEŞ'e ait 102 hedef, obüs, tank,  havan ve çok namlulu roketatardan yapılan toplam 416 atışla imha edildi.

 
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta terör  örgütü DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek  hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla  başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 47'nci gününde Azez- Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan  Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından keşif ve gözetleme yapıldı, belirlenen  hedeflere top, çok namlulu roketatar, havan atışları yapıldı, hava harekatı  düzenlendi.

Terör örgütü DAEŞ üyeleri, muhaliflerin kontrolündeki Aktarin ve  Türkmen Barı'na sızma girişiminde bulundu. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı  unsurların karşı koyması üzerine çıkan çatışmada terör örgütü üyesi 14 kişi  etkisiz hale getirildi. Bu arada dün, gün içindeki çatışmalarda 2 muhalif şehit  oldu, 19 muhalif yaralandı.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e  yönelik 102 hedefe Fırtına Obüsü ile 322, çok namlulu roketatar ile 40 atış  yapılırken hedefler 36 havan ve 18 tank atışıyla vuruldu. Özgür Suriye Ordusu'nun  desteklenen harekatı kapsamında belirlenen hedefler etkisiz hale getirildi.

SAVAŞ UÇAKLARI VURDU: 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, Duvaybik ve Aktarin'de  bulunan 4 hedefe 4 bomba attı. Hava harekatıyla teröristlere ait ikisi savunma  amacıyla kullanılan 4 bina imha edildi.

Koalisyon güçleri ise Aktarin, Türkmen Barı, Hazvan'da belirlenen  hedeflere yönelik toplam 10 hava harekatı icra etti. Savaş uçakları, 17 teröristi  etkisiz hale getirdi, bir araç ve 3 binayı imha etti.

Muhalif unsurların bugüne kadar yaklaşık bin 10 kilometrekare alanda  kontrolü sağladığı harekat kapsamında 47 günde 28 mayın ve bin 23 el yapımı  patlayıcı  etkisiz hale getirildi.

DAEŞ'İN BAĞLANTISI KESİLDİ 

Öte yandan TSK desteği ile El Bab’a ilerleyen ÖSO, DEAŞ’ın kontrolünde olan Dabık ve El Bab yerleşimleri arasındaki bağlantıyı kesme açısından kritik öneme sahip Aktarin köyünü alarak  DAEŞ'in bağlantısını kesti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 45. günü ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle denilmişti: "Azaz-Rai sektöründe; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, Rai güneybatısında yer alan Aktarin meskûn mahallinde kontrol sağlanmıştır." 


suriye, daeş, tsk, fırat kalkanı, aktarin
ÖNCEKİ Allah De Ötesini Bırak’ın yazarına şok SONRAKİ Cumhurbaşkanı'ndan bir ilk daha