• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Tünelin yılbaşına kadar geliri şehit ailelerine

Tünelin yılbaşına kadar geliri şehit ailelerine

20 Aralık 2016 16:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli geçiş ücretinin yılbaşına kadar 15 TL olacağını ve bu bedelin şehit aileleri yardım hesabına aktarılacağını açıkladı.


İstanbul’un iki yakasını deniz altından birbirine bağlayacak ve Göztepe-Kazlıçeşme arasında ulaşımı 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli’nin açılışı gerçekleşti. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arsan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretinin 1 Ocak 2017’ye kadar 15 TL olacağını ve bu bedelin şehit aileleri yardım hesabına aktarılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından protokol ile birlikte tünelden geçti. Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli’nin en derin noktasında araçlarından indi. Tünelin yapımı konusunda bilgi alan Erdoğan ve beraberindeki heyet, tüne inşaatında çalışan uzmanlardan bilgi aldı. Erdoğan, en derin noktada basın mensuplarına poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Avrasya Tüneli’nin açılışında “Meclis’te köpekleri istemiyoruz, idam istiyoruz” diyen vatandaşlara “Haklısınız” tepkisini verdi. Konuşmasının başında dünkü Rusya Büyükelçisine yönelik saldırıya da değinen Erdoğan “Alçakça saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçi Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü tekrar dile getirmek istiyorum. Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Topraklarımız içinde böyle elim bir olay olması bizi üzmüştür. Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik. vermeyeceğiz. O yüzden ‘bu açılışın yapılmasını ertelemeyeceğiz’ dedik.”

Erdoğan açılışta şöyle konuştu;

Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, halef-selef olduğumuz sayın Gül ve bugüne kadar ülkemize hizmette kusur etmeyen değerli Başbakanlarımız, bakanlarımız, sizleri bu anlamlı günde en kalbi duygularla selamlıyorum. Allah’ın selamı hepimizin üzerinde olsun. (İdam isteriz sloganları. Meclis’te köpek istemiyoruz sesleri) Haklısın. Talebinde haklısın. Bu dediğinizde haklısınız.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Gerisi teferruattır. Millet ne diyorsa o olur, sağ olun. Kardeşlerim, açılışını yaptığımız ve ismini Avrasya Tüneli olarak belirlediğimiz projenin ülkemize, milletimize, Avrupa ve Asya kıtalarına hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bu şehir gerçekten uğruna birçok şeyler feda edilecek bir şeydir.

Onun için biz bu şehre aşığız. Kardeşlerim, bu projenin hayata geçmesinini sağlayan tüm kurumlarımızı, bakanlığımızı, yüklenici ve işletmeci şirketleri, mimar, mühendis, işçisine kadar inşasında çalışan herkesi tebrik ediyorum.

Temelini Asya kıtasında yaptık, hamd olsun açılışını Avrupa’da yapıyoruz. Sözlerimin hemen başında dün Ankara’da alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü tekrarlamak istiyorum.

Gerçekten bir diplomat olarak takdir ettiğim bir arkadaştı, bir hafta önce Tataristan Cumhurbaşkanı’nı getirdi, birlikte değerlendirmeler yaptık ve sıcak, sempatik bir insandı. Dün akşam uğradığı o suikast girişimi ve neticesi gerçekten üzüntü vericiydi. Şahsım, milletim adına şiddetle lanetliyorum. Devlet Başkanı Sayın Putin’in şahsında dün dost Rus halkına ve Karlov’un ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.


putin, şehit, Karlov, avrasya, tunel, tataristan, 15 tl
ÖNCEKİ Saldırgan Fetö'cü işadamının bursuyla okumuş SONRAKİ AVM'lere yeni terör önlemi