• USD  32,28
  • EURO  34,83
  • BORSA  10.285,12
  • ALTIN  2.412,06
SON DAKİKA

Türkan Şoray’dan üzücü haber

Türkan Şoray’dan üzücü haber

25 Mart 2017 04:03

Yazarlığı çok sevdiğini ve sinemaya kırgın olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Türkan Şoray, “Belki bundan sonra sinema yapmam” dedi


Yazarlığı çok sevdiğini ve sinemaya kırgın olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Türkan Şoray, “Belki bundan sonra sinema yapmam.” dedi.

Reyting Kurdu'nun Sabah’tan aktardığına göre Şoray, ikinci baskısı geçtiğimiz günlerde İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan “Sinemam ve Ben” adlı kitabının İş Sanat Konser Salonu’ndaki basın tanıtımına katıldı.

'ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIKLAR YAŞANIYOR'

Etkinlikte yöneltilen soruları yanıtlayan sanatçı, sinemada yaşanan sıkıntılara değinerek, yönetmenliğini üstlendiği “Uzaklarda Arama” isimli filmde yaşadıklarına ilişkin, “Çok büyük haksızlıklar yaşanıyor sinema sektöründe. Bir tekelleşme var. Maalesef ki onun kurbanı olduk biz de. Kızım daha enerjik, genç. O, bu işe devam edecek ama ben biraz kırgınım. Yani sinemayı tamamen bıraktım da diyebilirim. Aslında kalbime göre katiyen sinemasız yaşamam mümkün değil ama o duygular içindeyim şu an.” diye konuştu.

Usta sanatçı, sinemanın sanat olmasının yanı sıra ticari olduğunun da altını çizerek, “(Yeşilçam dönemi) O zaman da ticari gayelerle film çekiliyordu ama şimdi farklı bir sistem oluşmuş. Birtakım güçler ele geçirmiş sinemaları ve sinemacıları. Yani istedikleri filme destek oluyor, bazı filmleri önemsemiyorlar. Herkese eşit davranılmıyor. O yüzden de ben dizilerde de oynamayı düşünmüyorum. Diziler de dehşet bir yarış halinde. O kadar emek verilip çalışılıyor. Üç bölüm sonra kaldırılıyorlar. Bunlar çok yıpratıcı olaylar.” değerlendirmesinde bulundu.


Yeşilçam, türkan şoray, siname, sinemam ve ben, iş sanat
ÖNCEKİ Veda gecesinden çıktı ameliyat oldu SONRAKİ Transparan defilede ilahi tepki çekti