• USD  32,28
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,80
SON DAKİKA

Türkiye ışıklar yanıyor düellosunu konuştu

Türkiye ışıklar yanıyor düellosunu konuştu

15 Ekim 2020 00:31

Türkiye’de aynı gün iki ayrı hukuksuzluk yaşandığını belirten siyasetçi ve hukukçular, “İktidar Berberoğlu ve Sözcü davası kararları hiç konuşulmasın istiyor. Işık düellosuna sarıldılar” dedi.


Türkiye önceki gün iki önemli yargı kararı ile yüz yüze kaldı. Biri gazeteciliğin yargılandığı davada Sözcü yazarları ve çalışanlarına verilen hapis cezalarının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27. Ceza Dairesi tarafından onanması. Diğeri de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verdiği ‘hak ihlali' kararını yok sayması oldu. Ancak Türkiye bu iki hukuksuzluğu değil, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın “Işıklar yanıyor” tweetini tartıştı. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Siyasetçiler ve hukukçular kamuoyuna “Işık oyunları değil, hukukun üstünlüğü tartışılsın” çağrısında bulundu:

Muharrem Erkek (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Işık düellosu hukuksuzluğun üzerini kapatamaz. Bu kadar hukuksuzluk var, Türkiye'yi yönetenlerin tartıştıklarına bakın. Bu tartışmalar halkın gerçek gündeminin konuşmasının engellenmesi için yapılıyor.

Hikmet Sami Türk (Adalet eski Bakanı): Asıl konuşulması gereken AYM kararını yerel mahkemenin tanımamasıdır. Anayasa'ya göre AYM kararları yargı yasama ve yürütmeyi bağlar. Berberoğlu'nun mağduriyeti de yargı kararı sonucu oldu. AYM ‘İhlalin sonuçlarını ortadan kaldırın' dedi. Mahkeme AYM kararına uymak zorundadır.

Erdoğan Toprak (CHP İstanbul Milletvekili): Işık oyunları bırakın, Türkiye'de hukuk siyasallaştı onun tartışılması gerekiyor. Hukuk biterse devlet ortadan kalkar. Bu ülkede roller karışırsa bu kaosun altında hepimiz kalırız.


anayasa mahkemesi, erdoğan toprak, ışık
ÖNCEKİ CHP'den Doğu ve Güneydoğu hamlesi... SONRAKİ Sezer açıkladı:AYM'nin ışıkları neden açıktı?