• USD  32,26
  • EURO  35,08
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.469,14
SON DAKİKA

Türkiye'nin kara operasyonu hazırlığı yok!

Türkiye'nin kara operasyonu hazırlığı yok!

13 Kasım 2015 14:16

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonu düzenleyeceği iddialarıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin kara operasyonu hazırlığı yok" açıklamasında bulundu. Davutoğlu, Silvan için de 'operasyon büyük ölçüde tamamlandı' mesajını verdi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Silvan operasyonu ve Suriye'ye yönelik kara hareketı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, "Biz Silvan ve  diğer bütün ilçelerimizde, ilimizde yerleşim merkezimizde huzur kesin olarak tesis edilene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz. Silvan'da da büyük ölçüde operasyonun tamamlandığını, tamamlanmakta olduğunu söyleyebiliriz. İnşallah gerek Silvanlı vatandaşlarım gerekse Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımız kamu düzenini ve huzur ortamını en derinden hissedecek şekilde bu operasyonlar başarı ile tamamlanacak" dedi.

SURİYE'DE OPERASYON

Davutoğlu, Türkiye'nin 7500 askerle Halep'in kuzeyine kara operasyonu düzenleyeceği iddiaları için de şu açıklamada bulundu: "Kara operasyonuna ilişkin değişik yorumlar yapılıyor. Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit nerede olursa olsun oraya dönük çalışma yapılır. Şu anda Türkiye'nin Irak ya da  Suriye bağlamında herhangi bir kara operasyonu hazırlığı söz konusu değil. Böyle bir kısa dönemde böyle bir beklenti içinde olmamak icap eder." 

KELEPÇE TARTIŞMASI

Manisa'da 'paralel devlet' iddiasıyla gözaltına alınan kadınların kelepçelenmesiyle ilgili olarak da Davutoğlu, "Kaçma şüphesi yoksa özellikle hanımların kelepçelenmesine karşıyız" yorumunda bulundu.


ahmet davutoğlu, diyarbakır, silvan, açıklama
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu'ndan basın özgürlüğü eleştirisi SONRAKİ El-Nusra operasyonunda kelepçe yok