• USD  32,22
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.267,09
  • ALTIN  2.413,17
SON DAKİKA

Türkiye'yi son devletimiz olarak görüyoruz!

Türkiye'yi son devletimiz olarak görüyoruz!

09 Aralık 2015 15:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bizim için asıl tehlike coğrafyamızla ilgili bu vizyonu kaybetmemizdir. Yaşadığımız bunca olaydan sonra bizi ayakta tutan badireyi anlamalıyız.  Dünyadaki tüm Müslümanların gözü yine Türkiye'de. İddiasını sürdüren tek coğrafya Türkiye'dir. Bu devleti son devletimiz olarak görüyoruz.  Bizim için yıkım çizdiğimiz ufku yakalayamamaktır. Kültür - sanat hayatı bizim için çok önemlidir. 

"Sanat büyük ödülleri çerçevesinde milletimiz adına sevgimizi göstermeye çalışıyoruz. Anadolu coğrafyası ile milletimizin ortak noktası yapılarında asla pes etmenin bulunmuyor olmasıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Her dem yeni doğarız bizden kim usanası" diyor Yunus ve bu cümle bu özelliğimizi çok iyi yansıtıyor. Son 2 yüzyılımızın bu ülkeninin tükenişinin beklenilmesiyle geçtiğiniz biliyoruz. Çok şükür bu gerçekleşmedi 2015 yılı bitmek üzere ve milletimiz dimdik ayakta. İslam dünyası yine Türkiye'ye bakıyor. Güç dengelerinin Batıya kaydığı süreçte biz hala kendimiz olmayı başardık. Bu süreçte kayıplar verdik buna rağmen bulunduğumuz yer çok önemlidir. Gücünü iddiasını sürdüren tek coğrafya Anadolu'dur."

Ülke ve millet olarak bizim için ne siyasi ne de  ekonomik tehditler ıkıcıdır. Bizim için yıkıcı olacak olan vizyonumuzu kaybetmemizdir. Bizi ayakta tutan gücü çok iyi anlamalıyız. Kültür ve sanat alanı bu bakımdan çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödüllerinin temelindeki en önemli nokta da budur. Kököleri bu topraklarının derinlerine uzanan eserleri buram buram kendimiz kokan bu değerli insanlarımızı birkez daha saygıyla selamlıyorum. 

"MİZAHI VE SEVGİYİ EN SAMİMİ, EN YALIN HALİYLE YANSITTI"
Bu yıl 90 yaşını geride bırakan sayın Münir Özkul 75 yılı bulan bir sanat hayatına sahip bir sanat çınarımızdır. Mizahı ve sevgiyi en samimi ve en yalın haliyle sanatına yansıtan Özkul'un yeni nesiller arasında da seviliyor olmasını ben buna bağlıyorum. Kimi zaman fakir ama gurulu aile babası kimi zaman vefakar bir öğretmen olarak gönlümüzdeki yerini korumaktadır.

"BİR NESLİN DEĞİL NESİLLERİN AĞABEYİDİR"
Sayın Rasim Özdenören 7 güzel adamdan biridir. Bir neslin değil nesillerin ağabeyidir. Benimde ağabeyimdir. Sayın Özdenören'in eserlerinin yeni kuşakları da aydınlatacağına da inanıyorum.

"VERDİĞİMİZ ÖDÜL KENDİSİNE KARŞI YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞIDIR"
Sayın Orhan Gencebay bir zaman itilen bir müzik türünün en önemli temsilcisidir. Onun sevdasınıda isyanını da doğru anlamayanlara inat milletimiz ona sahip çıkmış bağrına basmıştır. Bugün sayın Gencebay'a verdiğimiz bu ödülün kendisine yapılan haksızlığa karşı verildiğine inanıyorum.

Bugün bu anlamlı törenle bütün bu değerli sanatçılarımıza ve temsilcilerine ödüllerini veriyoruz. Birkez daha tebriklerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Törenimize iştrakimiz için teşekkür ediyorum.


recep tayyip erdoğan, türkiye, Kültür Sanat Büyük Ödülleri
ÖNCEKİ Derilerini süt banyosuyla değiştiriyorlar SONRAKİ Cem Küçük: Defolu Ahmet Hakan