• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Uçağı IŞİD mi düşürdü?

Uçağı IŞİD mi düşürdü?

31 Ekim 2015 18:57

Mısır'ın Sina yarımadasında Rus yolcu uçağının düşmesinde terör şüphesi... IŞİD, 224 kişinin öldüğü uçağı düşmesinden sorumlu olduğunu açıkladı.


Rus haber ajansı Ria Novosti’nin verdiği habere göre düşen uçaktan sağ kurtulan olmadı.Hatırlanacağı üzere daha önce olay yerine giden güvenlik servisi tarafından yapılan açıklamada, "Can kurtaranlar olay yerine vardılar, yolculara ulaşmaya çalışıyorlar. Sesleri duyduktan sonra canlı yolcuları bulmayı ümit ediyoruz" açıklaması yapılmıştı. Öte yandan, ikiye ayrılan uçaktan 100 kişinin cesedinin bulunduğu belirtildi

UÇAĞI IŞİD DÜŞÜRDÜ İDDİASI

AFP'nin haberine göre, IŞİD terör örgütünün Mısır kolu, Rus uçağını düşürdüğünü iddia etti.

Kuzey Sina'da bulunan güvenlik kaynakları ise, ilk belirlemelere göre Rus uçağının teknik bir arıza nedeniyle düştüğünü açıkladı.Uçak, Mısır hava sahasını Akdeniz üzerinde terk edip Türk hava sahasına girecekti. Mısır’ın turizm merkezi Sharm-el Şeyh’ten havalanan ve içinde 224 yolcu ve mürettebatın bulunduğu Rus Metrojet (eski adı Kolavia) Havayolları'na ait Airbus A321 tipi bir yolcu uçağıyla radar teması kesildi. Uçakla son temasın Sina Çölü üzerinde, kalkıştan 23 dakika sonra kurulduğu bildirildi.

Bölgede başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında A321'in enkazına rastlandı. Mısırlı yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçağın ülke hava sahasını terk etmek üzere olduğu ve Türk Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temasa geçmesi gerektiği bölgede temasın kesildiği bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ise Rus uçağının Türk hava sahasına girmediğini belirtti.


ışid, mısır, rus uçağı
ÖNCEKİ YSK'dan Oy ve Ötesi kararı: Seçimi izleyebilirler SONRAKİ İranlı model bu fotoğrafı paylaşınca...