• USD  32,36
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.400,42
SON DAKİKA

Ümit Özdağ'dan çarpıcı Suriyeli uyarısı

Ümit Özdağ'dan çarpıcı Suriyeli uyarısı

28 Kasım 2018 09:37

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Suriyelilerin gün geçtikçe arttığını söyleyerek, "2040 yılında Suriyelilerin ortalama nüfusu 7.5 milyon olacak ve her 13 kişiden birisi Suriyeli olacak” dedi.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasının Türkiye'ye zarar verdiğini belirterek, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izlemiş olduğu yanlış Suriye politikası soncunda dünyada en fazla sığınmacının olduğu ülke haline geldiğini söyledi.

Yeniçağ'dan Fatma Gül'ün haberine göre, Özdağ, Türkiye'nin aynı zamanda bütçesine göre dünyada sığınmacılara en fazla para harcayan ülke konumuna geldiğini ifade etti.

Özdağ şunları söyledi:

"Erdoğan’ın erişilmesi mümkün olmayan Beşar Esad’ı yıkma politikası da tamamen çökmüştür. Ancak bu arada Türkiye’ye 4 milyon Suriyeli yerleşmiştir. Bunlar şu ana kadar Türk vergi mükelleflerine 40 milyar dolardan fazla bir rakama mâl olmuştur. Bu maliyetler her geçen gün biraz daha artmaktadır. Üstelik bu maliyetler içerisinde Avrupa Birliği’nden alınan yardım da yoktur. Suriyeli sığınmacıların Türkiye için oluşturduğu tehdit, sadece bugün ile ilgili ekonomik boyutlu tehdit değildir. Suriyeliler orta ve uzun vadede Türkiye’nin milli, kültürel, politik yapısını değiştirecek kadar büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Eğer resmi rakamları kabul edersek 3.8 milyon Suriyeliden bahsediliyor. Bugün Türkiye’de yaşayan her 20 kişiden birisi Suriyeli sığınmacıdır. 2040 yılında Suriyelilerin ortalama nüfusu 7.5 milyon olacak ve her 13 kişiden birisi Suriyeli olacak.” 

SURİYELİLERE AYRICALIK 

Suriyeli sığınmacılara her anlamda ayrıcalık tanındığını vurgulayan Özdağ, “İnanılır gibi değil ama sanki Türk olmak suç. Suriyeli öğrencilere 1200 TL burs verilirken Erdoğan, Türk öğrencilere dönüyor, ‘Burs alıp bedavacı olmayın, kredi alın geri ödeyin’ diyor. Hepimiz çocuklarımızı oturduğumuz mahallelerde okullara yollayabiliyoruz. Başka bir mahallede daha iyi bir okul olsa bile gönderemiyoruz. Ama Adana Valiliği, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınladı ve Suriyeliler istedikleri mahallede çocuklarını okullara kaydettirebilirler dedi. Ancak Türklerin bunları yapabilmesi için bazı şartlar var. Çocuğun babası şehitse ve ya gaziyse. Yani bir Tük çocuğunun babası gazi ve ya şehitse elde ettiği hakkı Suriyeli çocuk sadece Suriyeli olduğu için elde ediyor” şeklinde konuştu.

YAZININ TAMAMI


suriyeli, erdoğan, sığınmacı, ümit özdağ
ÖNCEKİ Kilosunu sevgilisinden bile gizledi SONRAKİ Asgari ücret ne kadar olacak?