• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Umut Oran tatil beldelerinde çalışan İstanbullar için uyardı

Umut Oran tatil beldelerinde çalışan İstanbullar için uyardı

20 Haziran 2019 10:38

CHP'li Umut Oran, 23 Haziran'da İstanbul'da oy kullanacak olan , tatil beldelerinde çalışan seçmenlerin işyerlerinden izin alamadığını açıkladı. Oran, "bu konuya acil çözüm bulunmalı dedi.


CHP'li Umut Oran'dan 23 Haziran seçimleri için önemli bir uyarı geldi. Tatil beldelerinde çalışan İstanbullulların oy kullanabilmek için işyerlerinden izin alamadığını belrttti. Umut Oran şunları söyledi:

"Turizmde çalışan İstanbullular için alarm verilmeli

Katılım bu seçimin en önemli konusu olacak. 1,7 milyon kişinin tam listesinin AKP’nin elinde olduğu, insanları rahatsız etmelerinden belli oluyor. 29 Mart’ta İstanbul’da yüzde 84 olarak gerçekleşen seçime katılma oranının artırılamayacağına dair kaygılarım var. Çünkü özellikle güneyde, turistik yerlerde çalışan İstanbul seçmeninin 23 Haziran’da oy kullanmaya gelmesinin bazı yerlerde engellendiğini duyuyorum. Bodrum’da sadece bir lokantada 15 çalışanın bu şekilde İstanbul seçmeni olduğu ama oy kullanmaya gelemeyeceği şikayeti bana ulaştırıldı. Bana ulaşanların sorunlarını ben belediye başkanlarımıza da iletiyorum ancak özellikle Akdeniz ve Ege’deki belediye başkanlarımızın bu konuda ayrıca duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. "


chp, umut oran
ÖNCEKİ Genelkurmay çatı davasında karar çıktı SONRAKİ Medya Ombudsmanı: Ertuğrul Özkök ve Nagehan Alçı yanlış yaptı