• USD  32,37
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.413,15
SON DAKİKA

Unesco'dan tiyatrocular için şok şikayet

Unesco'dan tiyatrocular için şok şikayet

31 Mayıs 2016 15:56

UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürvekili Necat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Kayaokay’ı Türkiye’ye şikayet etti.


UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) Hırvatistan Merkezi, Hırvat Tiyatro Festivali’ne davet ettikleri Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ileİstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Kayaokay’ı Türkiye’ye şikayet etti. 

UNESCO ITI Hırvatistan Merkezi’nin düzenlediği Hırvat Tiyatro Festivali’ne Türkiye’den Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Necat Birecik ile İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Zafer Kayaokay davet edildi. Masrafları UNESCO ITI Hırvatistan Merkezi karşılarken, davetlilerden programlara eşlik etmeleri ve böylelikle kültür sanat alanında işbirliğine adım atmaları istendi.

“TÜRKİYE DEVLETİNİN İTİBARINI ZEDELEYE BU BEYLER…”

UNESCO ITI Hırvatistan Başkanı’nın Türkiye gönderdiği yazıda ise Türk yetkililerin etkinliklere katılmadığına yönelik iddialar yer aldı. Yazıda Türkiye’yi temsilen festivale katılan davetlilere ilişkin şu iddialara yer verildi: “Ne yazık ki bu kişiler seminer ve tiyatro oyunlarını izlemek yerine dil bilmedikleri gerekçesiyle Türk Büyükelçiliği’ne başvurup Zagrep’i gezmek için turist rehberi talebinde bulundular, etkinliklere katılmadılar. Festivalin yönetim kurulu üyeleri ile uluslar arası seçkin konuklar bu üzücü duruma şahit oldular. Tiyatro festivalimiz için davet ettiğimiz Birecik ile Kayaokay’ın kültür ve sanat alanında işbirliği adımları atmak yerine turistik amaçla gelmiş olduklarını esefle belirtir, Türkiye devletinin itibarını zedeleyen bu beylerin durumunu takdirlerinize sunarım.”


unesco, hırvatistan, necat birecik, zafer kayaıokay
ÖNCEKİ Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis cezası SONRAKİ Erdoğan'ın damadı insansız aracı tanıttı