• USD  32,54
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.438,27
SON DAKİKA

Üniversiteli işçiler de memurlarla aynı hakları istiyor

Üniversiteli işçiler de memurlarla aynı hakları istiyor

20 Mayıs 2019 09:56

Üniresite mezunu işçiler, aynı ortamda aynı işi yapmalarına rağmen Üniversiteli memurlardan sosyal ve özlük bakımdan olumsuz anlamda farklılıklar yaşadıklarını belirterek aynı hakları istedi.


 Üniversiteli İşçiler platformu İzmir temsilcisi Şebnem Sultan Yılbaş'ın yaptığı açıklamada, "Üniversite mezunu olmamıza rağmen işçi statüsünde olduğumuzdan dolayı çalıştığımız kurum bizi istediği yerde ve pozisyonda işçi olarak çalıştırmakta bununla birlikte  memur personeller ise meslek ve unvanının gereği olan müdürlüklerde ve pozisyonlarda çalışmaktadırlar." dedi.

Yılbaş şöyle devam etti:

Üniversite mezunu işçiler olarak tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından faydalanamadığımız gibi mesleğimiz konusundaki toplantılara, seminerlere, eğitimlere yalnızca işçi olduğumuzdan dolayı katılamamaktayız. Bu tip organizasyonlara katılma taleplerimiz memur olmadığımızdan dolayı kurum tarafından reddedilmektedir. Biz üniversite mezunu işçiler arasında, başka bir kuruma tayin ve atama durumu olmadığından anne ve babalarından, eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşayanlar bulunmaktadır. Bugüne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getiren üniversite mezunu işçilere, gördükleri eğitimin gereği olan ünvan kullanma, tayin terfi ve görevde yükselme hakkı verilmelidir . Böylelikle yapılan haksızlık uzun bir aradan sonra düzeltilmiş ve aynı eğitimi almış ve aynı işi yapan personeller arasındaki farklılıklar da kalkmış olacaktır.


izmir, işçi, üniversite, görev, personel
ÖNCEKİ Korkut Boratav'dan çarpıcı IMF uyarısı SONRAKİ Fenerli Cem Yılmaz'dan Galatasaray paylaşımı