• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Ünlü Avukat yaşama veda etti

Ünlü Avukat yaşama veda etti

16 Ocak 2020 09:12

2016 yılında Ankara Barosu Başkanlığına aday olan, Ankaralı Avukatların “Erol abi” dediği Avukat Erol Aras hayatını kaybetti.


Pazartesi günü beyin kanaması geçiren Aras, üç gündür Güven Hastanesi'nde yoğun bakımdaydı.

Avukat Erol Aras daha çok 28 Şubat davasında yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın sesi duyurmasıyla kamuoyunun gündemine geldi. 

Karadayı'nın 88 yaşına geldiğini, sağlık durumunun iyice ağırlaştığını anlatıp, “Müvekkilim ölmeden önce aklanmak istiyor” diyen Avukat Aras, halen İstinaf'ta olan bu davanın sonucunu göremeden hayatını kaybetti.

Anayasa Mahkemesi eski üyesi Alparslan Altan'ın da avukatlığını yapan ve AİHM'de Altan hakkında “hak ihlali” kararı çıkmasını sağlayan Avukat Aras, “FETÖ'cülerin” davasını almakla suçlandığında şunları söylemişti:


“Cemaatin hedefindeydim ve 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı muhtemelen hayatta değildim. Sadece haksızlığa uğramış olma ihtimalleri çok kuvvetli olanların vekaletlerini aldım. Bunlardan suç örgütüyle bir bağı tespit edilenlere de mazeretsiz olarak müdafilikten çekileceğimi bildirdim ve buna ilişkin sözleşme yaptım.” 

Avukat Aras, CHP'nin Fetullah Gülen'in iade dosyalarını incelemek üzere oluşturduğu heyette de görev almıştı. 

Aras bugün toprağa verilecek


chp, karadayı, fetullah gülen, adliye, erolaras
ÖNCEKİ İYİ Parti'den Bahçeli'ye destek SONRAKİ Hakkari'den 2 şehit haberi geldi