• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Üzücü kazadan ilk fotoğaflar

Üzücü kazadan ilk fotoğaflar

17 Ocak 2018 18:15

sparta Yalvaç'ta eğitim uçağı düştü. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, düşen uçakta 3 şehit olduğunu bildirdi.


Eskişehir'den eğitim amacıyla kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı radardan kayboldu. Uçağın saat 14.00 sıralarında Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kaşıkara bölgesinde düştüğü belirlendi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçakta bulunan 2 pilot ile bir teknisyen şehit oldu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

​Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa'nın Ordu-Fatsa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın da Ordu-İkizce nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

DÜŞEN EĞİTİM UÇAĞINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Olay yerine ulaşan TRT muhabiri Fatih Kaplan düşen askeri uçağa ait ilk görüntüleri yayınladı.

"KAZANIN OLDUĞU SAATE İLİŞKİN NET BİLGİ VEREMEM"

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, uçağın henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğünü belirtti. Uçağının 3 mürettebatının da şehit olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:


"AFAD ve jandarma ekipleri çok kısa sürede enkaza ulaştı. Özellikle köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şehitlerimizin Yalvaç Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapılıyor. İşlemlerin ardından Eskişehir'e götürülecek. Arama kurtarma faaliyetleri çok kısa sürede tamamlandı. Uçağı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, çok kısa sürede buldu. Kazadan çok kısa süre sonra olay yerine intikal etti."
Şehitlerin naaşının görevliler tarafından enkaz alanından alındığını aktaran Vali Günaydın, "Şehitlerimizin otopsi işlemleri bitmek üzere. Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor. Kaza anında ve sonrasında o bölgede sis olduğu söyleniyor ama teknik ekibin çalışmasından sonra net bir açıklama yapılır. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de uçağın düşmesiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.


ısparta, kaza, uçak, şehit, Jandarma, afad, yalvaç
ÖNCEKİ Türkiye özgür olmayan ülkeler kategorisinde SONRAKİ İstanbullura yarına dikkat