• USD  32,30
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.413,60
SON DAKİKA

Van'a kayyum atanan validen ilk açıklama!

Van'a kayyum atanan validen ilk açıklama!

19 Ağustos 2019 09:29

İçişleri operasyonu sonrası Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den ilk açıklama geldi.


Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı.

Görevden alınanların yerine, o kentlerin valileri kayyum olarak atandı.


İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındığı, yerlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanan Bilmez, yaptığı açıklamada "Çalışanlarımızın aşıyla ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi aşı ve ekmeği olan ve Van halkına hizmet olan herkesle birlikte hizmet edeceğiz Van halkına. Kaynaklarımız tamamiyle Van halkının mali müşterek hizmetlerinde sunulacak. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Herkesi kucaklamaya çalışacağız. dedi.


van, belediye, içişleri bakanlığı, kayyum, büykşehir
ÖNCEKİ Melih Gökçek'in imam kadrosu oraya çıktı SONRAKİ 29 ilde PKK/KCK operasyonu: 418 kişi gözaltına alındı