• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Wikipedia'nın kurucusuna Türkiye'ye gelme dendi

Wikipedia'nın kurucusuna Türkiye'ye gelme dendi

02 Mayıs 2017 12:40

İBB Wikipedia'nını kurucusu Jimmy Wales'e Dünya Akıllı Şehirler Fuarı için yaptığı daveti iptal etti


Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia'ya Türkiye'den erişim kararı gelmesi tartışma yaratırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, daha önce davet ettiği Wikipedia kurucusunu, İstanbul'da yapılacak olan ‘Dünya Akıllı Şehirler Fuarı' etkinliği davetli listesinden çıkardı. Etkinlikte AKP'li Mustafa Ilıcalı ile TUSAŞ’ın yeni Genel Müdürü Temel Kotil ve AKP’li Belediye başkanları gibi isimler, konuşma yapacak.

AKP’LİLER GİRDİ…
Türkiye'den Wikipedia'ya erişim 29 Nisan'da engellenmişti. World Cities Expo İstanbul'a konuşmacı olarak davet edilen Jimmy Wales, Wikipedia'ya erişim yasağı uygulanmasına rağmen Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti. Etkinliğin diğer ana konuşmacısı ise Steve Jobs ile birlikte Apple‘ı kuran isimlerden olan Steve Wozniak idi.

 
WCE İstanbul'un internet sitesinde etkinliğe katılacak olan 58 kişilik konuşmacılar listesinde Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'in ismi yer almazken, AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, AKP'li Esenler ve Bayrampaşa belediyeleri de katılımcı listesine konuldu.


akp, istanbul, wikipedia, jimmy wales, şbb, temel kotil, wce
ÖNCEKİ Times’dan Türkiye ile ilgili flaş haber SONRAKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen parti üyesi oldu