• USD  32,51
  • EURO  34,58
  • BORSA  9.548,09
  • ALTIN  2.492,28
SON DAKİKA

Yemek ve Isınma Yardımının Detayları Belli Oldu

Yemek ve Isınma Yardımının Detayları Belli Oldu

26 Kasım 2022 09:50

Nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemeleri için nasıl vergi istisnası uygulanacağı belirlendi.


Hürriyet'in detaylarını aktardığı taslağa göre elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılan 1000 liraya kadar ödemelerin çalışana mevcut ücretine ilave olarak yapılması gerekiyor. Mevcut ücrette bir artış olmaksızın bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak. Aynı şekilde mevcut ücret, mesai, prim ve sosyal yardım gibi ödemelerinin bir kısmının elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak gösterilerek bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak.

İşverenler tarafından çalışanlara yapılan ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için söz konusu ödemelerin 9 Kasım 2022 tarihi ile 30 Haziran 2023 tarihi (bu tarih dahil) arasında yapılması, elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması, aylık 1000 lirayı aşmaması, mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması şart olacak.
Öte yandan; çalışanlara yapılacak nakit yemek bedelinin gelir vergisinden istisna edilmesi uygulaması 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren uygulanacak. Günlük yemek bedelinin 51 lirayı aşmaması gerekecek. 51 lirayı aşan yemek bedeli ödemeleri istisna kapsamında olmayacak. Nakit olarak yapılan yemek bedeli ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapılması gerekecek. İşletmelerin yemek kartlarına yükleme yapılmak veya yemek çeki satın alınmak suretiyle verildiği durumlarda, her bir çalışan için çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 51 lirayı aşmayan kısmı da Gelir Vergisi’nden istisna olacak.


ÖNCEKİ Sosyalistlerin Yeni Lideri Belli Oldu SONRAKİ Millet İttifakı farkı açtı, MHP baraj altında!