• USD  32,19
  • EURO  34,96
  • BORSA  10.895,25
  • ALTIN  2.505,32
SON DAKİKA

Yeni saadet zinciri 25 milyon topladı

Yeni saadet zinciri 25 milyon topladı

10 Nisan 2017 11:32

İNTERNET üzerinden çığ gibi büyüyen saadet zincirlerinden birine Türkiye’den 10 bine yakın kişi 25 milyon lira para yatırdı


Türkiye’de son yıllarda bir dizi sanal saadet zinciri oluşmuş durumda. Çeşitli isimler adı altında kurulan sistemlere on binlerce kişi para kaptırdı. Mega
Holdings, Kairos, Coin Space, Flexkom gibi sistemlerde yatırılan milyonlarca lira ise buharlaştı. Son aylarda hızla yayılan bir diğer saadet zinciri ise ‘Questra Holdings’ adı altında faaliyet gösteriyor. Sistem, yeni üyelerin kazandırılması ile daha fazla para kazanılacağını vaat ediyor. Sisteme üye olmak için değişik tutarlardan bir paketi satın almak gerekiyor. 90 Euro’dan 500 bin Euro arasında değişen 10 ayrı paketten biri alınarak sisteme üye olunuyor. Sisteme giren kişi, başka kişilerin kendisinin referansı ile üye olmasını sağladığı taktirde ‘ek kazanç’ elde ediyor.

‘YENİ ÜYE GETİR DAHA FAZLA KAZAN’
Sistemin kazanç tablosu ise dikkat çekici… Buna göre, örneğin 2 bin 430 Euro’luk paketi satın alarak üye olan kişinin yıllık 6 bin 299 Euro kazanç elde edileceği vaat ediliyor. En üst paket tutarı ise 500 bin Euro. Bu paketten satın alarak üye olanların ise yıllık 1 milyon 681 bin Euro kazanç elde edeceği öne sürülüyor. Söz konusu kazançların yanı sıra, yeni üye kazandırarak da ‘komisyon’ adı altında ödeme yapıldığı öne sürülüyor.


TEŞVİK PRİMİ DE VAR!
Sisteme ilk girenler, zamanla kendi ekiplerini de kurabiliyor. Böylece kariyer basamakları oluşuyor. Her bir kariyer basamağı da, toplanan paranın tutarına göre adlandırılıyor. Ekip başı da, topladığı paranın tutarı arttıkça daha fazla ‘komisyon’ alıyor. Örneğin 100 bin Euro toplanması sağlandıysa 5 bin Euro da ‘teşvik primi’ adı altında kazanç elde edileceği vaat ediliyor. Teşvik primi tutarının bin Euro ile 1 milyon Euro arasında değiştiği kaydediliyor.

10 BİN KİŞİDEN 25 MİLYON TL
Çeşitli ülkelerde de faaliyet gösterdiği anlaşılan sistem Türkiye’de son 7-8 ayda faaliyetlerini hızlandırdı. Edinilen bilgilere göre çeşitli tutarlarda sisteme giren kişilerin sayısı 10 bine yakın. Bu kişilerin yatırdığı paranın miktarının ise 25 milyon TL seviyesinde olduğu kaydediliyor. Türkiye’den üye olanların çoğunlukla tercih ettiği paket tutarı 2 bin 430 Euro. Ancak, Türkiye’den iki kişinin 21 bin 870’er Euro yatırarak sisteme girdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, sisteme girmek için arabasını satan da var, kredi çeken de… Sisteme yatırılan paranın toplu olarak çekilmesi ise söz konusu değil.


ispanya, afrika, titan, faaliyet, saadet zinciri, siistem
ÖNCEKİ Hürriyet'ten satış iddialarına açıklama SONRAKİ Sibel Can'ı görenler tanıyamadı