• USD  32,37
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.442,93
SON DAKİKA

Yeni Şafak: Cumhur ittifakı bir karşı darbe

Yeni Şafak: Cumhur ittifakı bir karşı darbe

22 Kasım 2018 09:35

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gerektiğini belirtirken, CHP'nin bir ulusal güvenlik sorununa dönüştürüldüğünü söyledi.


Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül, Cumhur İttifakı’nın “bir karşı devrim” olduğunu belirterek, bozulmadan devam edeceğini söyledi. Karagül, CHP’nin bir ulusal güvenlik sorununa dönüştürüldüğünü söyledi.

 Karagül’ün yazısının bir bölümü şöyle:

KARŞI DARBE

“Türkiye Ekseni’dir bu, yeni bir “Karşı Darbe”dir

"Ama unutmayın, yeni bir devlet aklı, yeni bir siyasi dil, yeni bir tarihsel yükseliş, yeni bir büyük yürüyüş dönemi başlamıştır. Cumhur İttifakı da devam eder, ana omurga daha da güçlenir, operasyonel çevreler daha da güç kaybeder. Seçimlerde de seçimlerden sonra da “Türkiye Ekseni” alan genişleterek devam eder, edecektir de.

"Nitekim dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmeden beklenen sonuç çıktı.

"Yola devam edilecek. Bu duruş ve kararlılık da bir “Karşı Darbe”dir.

DOĞAN GRUBU

"7 Haziran seçimlerini hatırlayın. Proje şuydu: Ak Parti tek başına iktidar olamayacak şekilde aşağı çekilecek. HDP güçlendirilecek, CHP ile HDP arasında oy geçişgenliği sağlanacak. Tamamen dışarıda planlanan senaryo ülke içinde Doğan Grubu yayınları üzerinden servis edildi. Müthiş bir kamuoyu çalışması yürütüldü. Ve amaç hasıl oldu. Koalisyonu zorunlu hale getiren bir sonuç ortaya çıktı.

"Projenin ikinci ayağı, AK Parti’yi CHP ile koalisyona zorlamaktı. Böylece Türkiye’nin yerlileşmesini, millileşmesini, öne çıkmasını arzulayan siyasi akıl ve kadrolar CHP üzerinden rehin alınacaktı. Şükür ki, seçimler yenilendi ve bu çokuluslu proje çöktü.

CHP BİR ULUSAL GÜVENLİK SORUNUNA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

"CHP’nin hızla HDP kimliğine bürünmesi, kimlik eksenli bir cephe partisine, kavga partisine dönüş tütülmesi, marjinalleştirilmesi, Türkiye partisi olmaktan çıkarılması yeni projenin işaretlerini vermektedir. Böyle bir CHP ile HDP arasındaki geçişgenlik, bu partiyi imha edecektir.

"İttifak’ın içinde yer almayan siyasi çevreler, yarının büyük kavgalarında söylem gücünü kaybedecektir. Çünkü öyle büyük hesaplaşmalar yaklaşıyor ki, söz konusu mücadeleler arasında o partiler hızla eriyecektir.

"Şimdiden uyaralım: Bazıları o çokuluslu müdahale saflarında arayışlara girerek güç devşirmeye, iktidar devşirmeye çalışıyor. Bunlar büyük oranda “ulusal güvenlik meselesi” haline gelebilir. Şartlar böyle bir tanımlamayı zorunlu hale getirebilir.”

yazının tamamı


chp, erdoğan, bahçeli, cumhur ittifakı, karşı devrim
ÖNCEKİ Demirtaş kararı için olay yaratacak sözler SONRAKİ Yeni sınav geliyor