• USD  32,28
  • EURO  34,92
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.444,89
SON DAKİKA

Yeni Şafak-Yeni Akit saldırısında flaş gelişme

Yeni Şafak-Yeni Akit saldırısında flaş gelişme

01 Mart 2016 11:13

İstanbul Polisi, 11 Şubat’ta Yeni Şafak ve Akit gazetelerine sıvı bombalarla saldıran PYD destekli Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi 11 militanı gözaltına aldı.


Operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdi. Her 2 gazeteye yönelik silahlı ve sıvı bombalı saldırının ardından harekete geçen TEM ekipleri, bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yoğun bir çalışma yürüten dedektifler, eldeki deliller ışığında, eylemi Suriye’de kampları bulunan Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi militanların yaptığını belirledi.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Eylemi projelendiren ve gerçekleştiren militanlara yönelik teknik takip önceki gün tamamladı. TEM Özel Tim, sabah saatlerinde Küçükçekmece ve Esenler’in de aralarında bulunduğu 9 ilçede, 20 adrese “eş zamanlı baskın düzenledi. Polis helikopteri ve Çevik Kuvvet polislerinin destek verdiği operasyonda BÖG üyesi Halil S., Salih Ş., Okan K., Murat Can E., Yasin A., Bülent B., Erdem C., Selim P., Vedat T., Çağdaş D. ve Ahmet S.adlı teröristler gözaltına alındı. Hedef adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital belge ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirdikten sonra Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.


operasyon, tem, Yenişafak, akit, bög, birleşik özgürlük güçleri
ÖNCEKİ Kredi kartı dolandırıcıları 160 bin kişiyi çarpmış SONRAKİ AYM'den Erdoğan'a Can Dündar yanıtı