• USD  32,23
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.451,95
SON DAKİKA

Yeni siyasi aktörlere yer açmak için; eskilere siyasi mühendislik!

Yeni siyasi aktörlere yer açmak için; eskilere siyasi mühendislik!

27 Kasım 2019 14:37

Kulislerde, ‘Sarayda CHP’li ‘ yazısıyla başlayan ve CHP’yi karıştıran bu gelişmeler ‘kumpas’ olarak değerlendirilmeye devam ediyor. Kulislerde, yeni siyasi aktörlere yeni bir yol açılmasının ‘eskileri’ koltuklarından edebileceği biçiminde yorumlanıyor.


Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Kulis Haber 

‘Sarayda CHP’li’ yazısından sonra siyasette kopan fırtına olayla ilgili hararetin az da olsa düşmesiyle yerini  ‘siyasi mühendislik’, ‘siyasette dizayn’ söylemlerine bırakmaya başladı.

Kulislerde, meydanlara partilerinin resmi kimlikleriyle inmeye hazırlanan çok sayıda yeni siyasi aktörle ‘eskilerin’ koltuklarından edilebileceklerine işaret ediliyor.

CHP’nin içini oldukça karıştıran olayla ilgili bir mühendislik çalışması olduğu yorumları dikkat çekiyor. Siyasetin yeni dizaynında söz ediliyor.

Bu nedenle düzenlenen bu kumpasın sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük olmadığı diğer partileri de yakından ilgilendirmesi gerektiği de ifade ediliyor.

Kulislerde CHP Genel Başkanına  yönelen bir sahiplenme de dikkat çekiyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkgün  Gazetesine verdiği  röportajda, “Kılıçdaroğlu bir projeyle geldi, başka bir projeyle de gideceği gözüküyor" sözlerinin etkisi büyük oldu. 

Bahçeli’nin  ‘proje’ nitelendirmesi diğer partilere bir mesaj olarak yorumlandı.

Siyasette, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Öztürk Yılmaz, Rıfat Serdaroğlu yeni partileriyle şimdilik bilinen yeni isimler. Yeni parti hazırlıklarıyla dikkat çekiyorlar.

Hürriyet Gazetesi’ne yaşananları kaleme alan Muharrem İnce’nin de açıklamaları dikkat çekici. Kaleme aldığı yazısında İnce,” Bu olayı kurultay üzerinden okumak isteyenler varsa bilsinler ki asıl hedef ben değilim Sayın Genel Başkan’ın kendisidir” diyor.  

Yazısından bazı bölüm şöyle.

“Bu işin CHP’de kurultay sürecine yönelik hesaplar üzerinden anlatılması kesinlikle benimle ilgili değildir. Benim kurultaya dönük hiçbir faaliyetim yoktur. Ben bu konular üzerine defalarca açıklamalarda bulundum. Artık ben kurultay delegelerinden oy isteme aşamasını çoktan geçtim. Benim bu konularla ilgili açıklamaların sadece ve sadece olması gerekenler üzerinedir. Eğer bu olayda bir kurultay hesaplaması görülmek isteniyorsa bana değil Talat Atilla’nın adres gösterdiği kişi veya kişilere, onların parti için faaliyetlerine bakılmalıdır. O zaman kurultaya dönük hedefler de kendiliğinden görünür olacaktır.

Bu olayı kurultay üzerinden okumak isteyenler varsa bilsinler ki asıl hedef ben değilim sayın Genel Başkan’ın kendisidir. Bana yapılan sadece bir yol temizliği olarak görülmelidir. Açıklamalarımda bu konuya ısrarla dikkat çekmeye çalıştım ve Sayın Genel Başkan’ı ısrarla uyardım, uyarmaya da devam ediyorum: “Bana yapılan size yapılmak istenen için alan temizliğidir.” Dileğim Sayın Genel Başkan da bu olayı kurultayla ilişkilendiriyorsa, bir kez de benim bu söylediklerim üzerinden süreç okuması yapmasıdır”.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Kulis Haber 


kulis, politika haberleri, internet haberleri
ÖNCEKİ Muharrem İnce, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partileriyle ilgili çarpıcı anket SONRAKİ Manav ekonomik kriz nedeniyle hayatına son verdi... 6 yaşında çocuğu vardı