• USD  32,31
  • EURO  34,63
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.409,42
SON DAKİKA

Yenikapı'da birlik zamanı

Yenikapı'da birlik zamanı

07 Ağustos 2016 09:37

Devlet, iktidar, muhalefet ve millet bugün 17.00'de İstanbul Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelecek


FETÖ'nün darbe girişimine karşı günlerdir meydanlarda olan halk bugün İstanbul'da ‘Demokrasi ve Şehitler' mitinginde buluşacak. 5 milyon kişi beklenen mitingde liderler de konuşma yapacak

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halk sokaklara döküldü. Darbeye karşı günlerdir devam eden demokrasi mitingleri bugün İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek dev mitingle taçlandırılacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” için hazırlıklarda sona gelindi. Dev sahne hazırlandı, mehteran takımı prova yaptı.

Mitingi takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde cep telefonları üzerinden canlı simultane çeviri hizmeti verilecek. 5 milyon vatandaşın katılması beklenen mitinge; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katılacak. Liderler darbe girişimini lanetleyecek, birlik-beraberlik mesajları verecek.

 
İSTANBUL'DA YOLLAR KAPALI!
İSTANBUL Emniyeti, Yenikapı mitingi nedeniyle kapatılacak yolları açıkladı. Bu sabah saat 07.00'den itibaren “Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı Audi önü, Namık Kemal Caddesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden sahil güneye dönüşler, Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi'nden Yenikapı istikameti, Org. Nafiz Gürman Caddesi'nden sahile katılım” kapalı olacak. Alternatif güzergahlar ise şöyle: D-100 Kuzey Güney Yol, Hal Yolu Kuzey-Güney Yol, Ataköy Sahil-Adnan Kahveci Bulvarı, Bakırköy Taşhanlar Köprü-Ekrem Kurt Bulvarı, Vatan Caddesi, Millet Caddesi.

 
80 İLDE EŞ ZAMANLI NÖBET!
YENİKAPI'da tüm siyasi liderlerin katılacağı mitinge Türkiye'nin 80 ilinden de destek verilecek. Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerde eş zamanlı demokrasi nöbeti gerçekleştirilecek. Ankara Valiliği, tüm halkı Kızılay Demokrasi Meydanı'na davet etti. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican da İzmirlileri Türk Bayrakları'yla Konak Meydanı'ndaki mitinge çağırdı. Delican, “Demokrasi ve şehitlerimiz için 81 ilin tüm meydanlarının aynı anda, aynı renge boyanması, meydanlardan fedakar Türk milletinin aynı sesi yükseltmesi olağanüstü bir ortak direnç fotoğrafı oluşturacaktır. Vatanımıza uzanacak her hain işgal girişimini bertaraf etmesini bildik” dedi.


recep tayyip erdoğan, kemal kılıçdaroğlu, devlet bahçeli, yenikapı, binali yıldırım
ÖNCEKİ Atalay Demirci'den Fetullah Gülen itirafı SONRAKİ Darphane bile FETÖ için çalıştı