• USD  32,25
  • EURO  34,69
  • BORSA  10.265,50
  • ALTIN  2.403,58
SON DAKİKA

Yılbaşında onlar da sokağa çıktı

Yılbaşında onlar da sokağa çıktı

01 Ocak 2018 10:43

Karaköy'de cüppeleri ve uzun sakallarıyla dikkat çeken bir grup "tebliğci", yeni yıla dakikalar kala üzerinde "Yılbaşı ve Müslümanlar" yazılı olan bildirileri vatandaşlara dağıttı


stanbul Karaköy'de cüppeleri ve uzun sakallarıyla dikkat çeken bir grup "tebliğci", yeni yıla dakikalar kala üzerinde "Yılbaşı ve Müslümanlar" yazılı olan bildirileri vatandaşlara dağıttı. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden grup daha sonra bölgeden uzaklaştı.

Yeni yıla dakikalar kala Beyoğlu'nda da bir grup, vatandaşlara Noel ve yılbaşı kutlamalarına karşı broşür dağıttı. Karaköy'de bildiri dağıtan grup daha sonra kutlamaların yasaklandığı İstiklal Caddesi'nde de bildiri dağıttı. Broşür dağıtan bir kişi, "Noel gecesinin ve Milli Piyango'nun tehlikeli olduğunu Allah'ın ayetleriyle, Peygamberimizin hadisleriyle anlatmaya çalışıyoruz. Teşekkür edenler var" dedi. Grup, bildiri dağıtırken, çevredekilere Yılbaşı kutlaması aleyhinde konuşma yaptı.

POLİSLER 'NOEL BABA' KILIĞINDA GÖREV YAPTI

Ankara’da yeni yıl kutlamaları nedeniyle Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı ile birlikte çok sayıda cadde ve sokak saat 20.00 itibariyle araç trafiğine kapatıldı. Yılbaşını Kızılay'da kutlamak isteyen vatandaşlar ise polis aramalarından geçtikten sonra meydana alındı.

Binlerce kişi, yeni yıla havai fişek gösterileri ile girdi. Trafiğe kapalı alanda oynayarak doyasıya eğlenen vatandaşlar, dilek feneri uçurdu. Polis ekipleri ise meydan ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Onlarca poliste 'Noel Baba' kılığında görev yaptı. Vatandaşlar, yeni yılı kutladıktan sonra dağılmaya başladı.


polis, karaköy, tebliğ, ylbaşı, çember sakal
ÖNCEKİ Kuzey Kore liderinden şok tehdit SONRAKİ Yeni yıla zamlarla birlikte uyandık