• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Yıldırım: Bir bayrak hikayesidir gidiyor

Yıldırım: Bir bayrak hikayesidir gidiyor

28 Şubat 2017 11:31

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında, sözde Kürdistan bayrağıyla ilgili tartışmalara cevap verdi.


Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe çekilen Kürdistan bayrağıyla ilgili “Irak anayasasına göre Kuzey Irak özerk, bayrağı yeni bir şey gibi gündeme getirmek iyi niyetli değil” dedi.

AKP Grup toplantısında konuşan Yıldırım’ın açıklamaları şöyle:

“Azerbaycan halkının acısını paylaşıyoruz. Azerbaycan-Ermenistan anlaşmazlığı, Yukarı Karabağ bölgesi yıllardır kanayan bir yaradır. Azeri toprakları, Ermeni çeteciler tarafından işgal edilmiş. Bu sorun bugüne kadar çözülememiştir. Azerbaycan’ın derdi bizim derdimizdir. Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Cennet mekan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın sene-i devriyesiydi. Ülkemize büyük hizmetleri dokunan devlet adamımızı rahmetle, saygıyla anıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak halk oylamasına sayılı günler var. O yüzden her anımızı verimli geçirmeliyiz. Geçtiğimiz hafta MKYK’yı topladık. Ülkemize, bölgemiz ve uluslararası konularla ilgili meseleleri ele aldık ve ardından basın-yayın temsilcileriyle bir araya geldik. Geçtiğimiz perşembe günü Türkiye-Pakistan stratejik iş birliği toplantısını gerçekleştirdik ve 2 ülke arasında ekonomik konularda önemli konular aldık. Pakistan bizim için dosttur, kardeştir. Dün de Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile bölgedeki gelişmeleri konuşup, terörle mücadele başta olmak üzere ikili ilişkilerin gelişmesi ve PKK’ya karşı iş birliğinin artırılması konularını ele aldık. Bir bayrak hikayesidir gidiyor.

Aziz milletim, Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesel Yönetimi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, başbakanı, bakanları, ayrı bayrağı vardır ve dünyada da bu şekilde tanınıyor. Sanki yeni bir uygulamaymış gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir.

Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Irak anayasasının gereği neyse ona da saygı duyar. Bizim bunun dışında başlıca bir diplomatik teamül geliştirmek, buna göre yeni usuller ortaya koymak gibi bir uygulamamız olamaz. Kürt kardeşlerimizle bizim bir sorunumuz yoktur. Irak’ta, Suriye’de yaşayan, teröre bulaşmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki Kürt kökenli vatandaşlarımız vardır. Kürtlüğüyle ne kadar iftihar etseler azdır. “

Başbakan
Binali Yıldırım


türk, terör, kürt, binali yıldırım, mesut barzani
ÖNCEKİ Nihat Doğan’ın 8 yıl hapsi isteniyor SONRAKİ Telefon Bankacılığı müşterileri tehlikede