• USD  32,34
  • EURO  34,87
  • BORSA  10.194,45
  • ALTIN  2.395,70
SON DAKİKA

Yılmaz Özdil: AKP gençleri hamasetle kafalamak istiyor

Yılmaz Özdil: AKP gençleri hamasetle kafalamak istiyor

23 Ekim 2020 02:11

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, AKP Gençlik Kolları'nın hazırladığı ve sosyal medyada çokça tartışılan 'sen kimsin' klibine yönelik bir yazı kaleme aldı.


Özdil, "Cumhuriyet'e bağlı aileleri 'temeli yıkık' diye nitelendiriyor. 'Annenizi, babanızı, ninenizi, dedenizi bile beğenmeyin, kendinizden büyük nesillere ‘gerçek müslüman olsaydınız bunlar başımıza gelmezdi' diye hesap sorun diye yönlendiriyor" ifadelerini kullandı. Y

ılmaz Özdil'in Sözcü'deki yazısı şöyle: Gençler artık Akp'ye oy vermiyor. Son yerel seçimde bu açıkça görüldü. Şu an yapılan her kamuoyu anketi de, aynı sonucu ortaya koyuyor.

★ Gençleri hamasetle kafalamak isteyen Akp “sen kimsin” adıyla klip hazırladı, sosyal medyaya servis etti. Sen Fatih'sin, sen Selahaddin Eyyübi'sin, sen Şeyh Şamil'sin, sen şusun sen busun filan diyerek, damardan goygoy yapıyorlar. Lafı evirip çevirip sen Tayyip Erdoğan'sına bağlıyorlar.

★ Klibin bir yerinde “sen Necip Fazılsın” demeden, Necip Fazıl Kısakürek gösteriliyor. “Beşinci devrenin kapısında dimdik bekleyen sensin” deniyor. “Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını, gediğine sen koyacaksın” deniyor.

★ Klibin bütün mesajları sadece dış ses tarafından okunurken, bu iki cümleden oluşan mesajlar hem sesli, hem yazılı olarak veriliyor. Bu cümleler kelime kelime ekrana yazılıyor. Sadece kulağa değil, göze de algılatılıyor.

★ Çünkü, klibin özü aslında orası. “Beşinci devre” ve “dava taşı” bilinçaltına gönderiliyor. ,

★ Peki nedir bu “beşinci devre” ve “dava taşı” derseniz?

★ Bu iki mesaj… Necip Fazıl'ın 1975 yılında yazdığı “gençliğe hitabe”de yeralıyor.

★ Aklınca, Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sine alternatif olarak kaleme aldığı bu hitabede… Osmanlı'yı üç devreye ayırıyor, 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni “dördüncü devre” olarak nitelendiriyor. Bu dördüncü devreyi, “işgal ordularının bile yapamayacağı bir cinayet, öldürücü küfür, çürük, süründürücü, taklitçi, helak edici” diye tarif ediyor! “Beşinci devrenin kapısı önünde dimdik bekleyen bir gençlik” istediğini söylüyor.

★ Peki bu gençlik nasıl bir gençlik? Onu da tarif ediyor… “Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı bir gençlik” diyor.

★ Evet… “Kindar nesil” istediğini söylüyor.



yılmaz özdil, klip, gençlik, kindar
ÖNCEKİ Flaş! Virüs tırmanışa geçti SONRAKİ İmamoğlu: Halkımız bunu görür, hesabını sorar