• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Yine Manisa yine asker zehirlenmesi

Yine Manisa yine asker zehirlenmesi

18 Haziran 2017 09:43

Manisa'da 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yüzlerce asker yine akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı.


Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda akşam yemeğinin ardından bazı askerler rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran yaklaşık yüzlerce asker, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Hastaneler, mesaisi bittikten sonra evlerine giden personeli acil koduyla göreve çağırdı.

Zehirlenme şüphesiyle hastanelere getirilen askerlere serum tedavisi uygulandı.Tugay Komutanlığı içinde de çadırlar kurulduğu ve çok sayıda askere müdahale edildiği öğrenilirken sayının artmasından endişe ediliyor.

BAKAN IŞIK’A HASTANE ÖNÜNDE TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AKP’li Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Murat Baybatur ile birlikte Manisa Merkez Efendi Hastanesi’nde tedaviye alınan askerleri ziyaret etti.
Işık’a hastane girişinde bazı vatandaşlar ve asker yakınları tepki gösterdi. Polis hastane girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, grup ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

‘HASTANELERDEKİ ASKER SAYISI 372’

Ziyaretin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, hastanenin toplantı salonunda açıklama yaptı. Rahatsızlanan asker sayısının 59 olduğunu belirten Bakan Işık, bunlardan 372’sinin hataneye sevk edildiğini belirterek, “Bu akşam saat 18.00’de akşam yemeği sırasında Batı Kışlası’nda toplu rahatsızlanma şikayetiyle askerlerimiz hastanelere sevk edildi. Bu akşam yemeğinde toplam 5 bin 470 askerimiz yemek yedi. Bu yemekten etkilenen asker sayımız 590. Yemekten etkilenen askerlerimizin ilk muayeneleri ve müdahaleleri yapıldı. Hastanelere sevk edilen asker sayımız 372” dedi.
‘ASKERLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK’

Askerlerin hayati tehlikesinin olmadığını belirten Bakan Işık, “Şu anda hastanelerimizde olan asker sayımız 72. Bu askerlerimizden hayati tehlikesi olan yok. Yoğun bakımda olan askerimiz de yok. 51 askerimizi tedbir amaçlı hastanelerimizde tutuluyor. Batı Kışla’da 40 askerimiz müşahede altında. Bu olayı tüm detaylarıyla değerlendirme imkanımız oldu” diye konuştu.


manisa, asker, hastane, fikri ışık, Zehirlenme, kışla
ÖNCEKİ Büyükada'da ünlü sunucuya tacizci dehşeti SONRAKİ Hayalet çocukla babalık oyunu