• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Yoga hocasına göz hapsi davası

Yoga hocasına göz hapsi davası

13 Eylül 2016 09:59

Yoga eğitmeni Boran A’dan şikayetçi olan yoga öğrencisi N.B. “İlk haftadan beri göz hapislerine maruz kalmaya başladım. Gözleriyle tacizde bulundu. Tartışma çıkınca ‘seni geberteceğim’ diye tehdit etti” dedi.


Ankara Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen yoga antrenörlüğü kursunda eğitmen Boran A.’nın N.B.’yi taciz ettiği öne sürüldü. Olay şöyle gelişti: İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan 30 yaşındaki N.B., geçen yıl yoga antrenörlüğü için Türkiye Herkes için spor Federasyonu tarafından düzenlenen sertifika programına katılmak için başvuru yaptı. Eğitime kabul edilen genç kadın, verdiği ifadesinde, “İlk haftadan itibaren eğitmen Boran A.’nın göz hapsine maruz kaldım. Devamlı gözleri üzerimdeydi. Eğitimin son günlerinde devamlı antrenmanlarımı izlemek için gelmeye başladı. Son izlemeye geldiği gün ‘nerede kalıyorsun? Kalacak yerin var mı?’ diye sordu. Rahatsız oldum sorularına cevap vermedim. Boran A., dizlerinin üstüne çökerek beni taciz etmeye başladı. Tartışma çıkması üzerine bana ‘doğrunun ne olduğunu öğreteceğim sana, geberteceğim, kaldığın yeri biliyorum’ diyerek tehdit ve hakaretlerde bulundu. Taciz ve tehditler yüzünden kursu bırakmak zorunda kaldım” dedi.


Suçlamayı reddetti

Tehdit, hakaret ve cinsel saldırı suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istenen Boran A. ise verdiği ifadesinde, “N.B’nin antrenmanlarını özel izinli olarak gözlem amacıyla izliyordum. N.B. federasyonun işleyişini karıştırmak için böyle bir şikâyette bulunmuştur. İddialar gerçek dışıdır. Öderse girdikten sonra fark ederim. Hakaret ve tehditte bulunmadım” dedi.


ankara, taciz, Tehdit, hapis, yoga, gazi, boran a.
ÖNCEKİ Dolar bayram tatili dinlemedi SONRAKİ Cennet Kokusu diye Hint keneviri vermişler