• USD  32,35
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.249,61
  • ALTIN  2.391,68
SON DAKİKA

Yunan basınından önemli takas iddiası

Yunan basınından önemli takas iddiası

20 Mart 2018 16:17

Yunanistan’da, 1 Mart’ta Meriç’te Türk devriyeleri tarafından yakalanan ardından da tutuklanan 2 Yunan askeri, teğmen Angelos Mitretodis ve uzman çavuş Dimitri Kuklacis ile ilgili yeni “takas” iddiaları geldi.


Atina’da, 2 Yunan askeri yakalanıp tutuklanmaları üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan ve Yunan mahkemelerinin 3 defa Türkiye’nin iade talebini reddettikleri FETÖ’cü 8 asker ile “takas” edilmeleri ihtimali bulunduğu iddiası ortaya atılmıştı.

Söz konusu “takas” iddiaları gerek Atina, gereke Ankara’da yalanlanmıştı.

2 ASKERE KARŞILIK 3 DHKP-C’Lİ

Bu defa, Haftalık To Vima gazetesi, farklı bir “takas” iddiası ortaya attı. Gazete, 2 Yunan askerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen 7 Aralık’daki Atina ziyaretinden 1 hafta önce yakalanan 9 DHKP-C’liden 3’ü ile takas edilmeleri ihtimalinden söz etti. 
Bu iddia şu ana kadar ne doğrulandı ne de yalanlandı.

Türkiye, Yunan polisinin yakaladığı 9 DHKP-C üyesinden bugüne kadar 3’ünün iadesini istemişti. Atina İstinaf Hakimler Konseyi. terör örgütü DHKP-C üyeleri Mehmet Doğan, Şadi Naci Özpolat ve Hazal Seçer”in “adil yargılanmayacakları, işkence görebilecekleri ve Türkiye’nin taleplerinde belirsizlikler bulunduğu” iddialarıyla iade edilmemelerini kararlaştırmıştı.


polis, yunan, atina, meriç, takas
ÖNCEKİ Sarkozy gözaltına alındı SONRAKİ İBB Başkanı o sözlerinden çark etti