• USD  32,35
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.263,94
  • ALTIN  2.392,58
SON DAKİKA

Zeyrek: Ne oldu da düğmeye altı yıl sonra basıldı?

 Zeyrek: Ne oldu da düğmeye altı yıl sonra basıldı?

25 Eylül 2020 12:01

Sözcü yazarı ve TV yorumcusu Deniz Zeyrek, Kobani eylemleri nedeniyle HDP'li eski vekillerini gözaltına alındığı operasyonu değerlendirdi.


Sözcü yazarı ve TV yorumcusu Deniz Zeyrek, Kobani eylemleri nedeniyle HDP'li eski vekillerini gözaltına alındığı operasyonu değerlendirdi.

“Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın sorumlu gösterilerek tutuklandığı, yıllarca hapis yattığı bu dosyada ne oldu da düğmeye altı yıl sonra basıldı?” diye soran Zeyrek şöyle yazdı:

"Gün geçmiyor ki ülkemizde sansasyonel bir gelişme olmasın.

25 Eylül 2020 Cuma sabahına da 7 ilde, 82 kişiye yapılan Kobani Operasyonu'yla başladık.

Sırrı Süreyya Önder, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Altan Tan'ın da aralarında bulunduğu isimler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bulundukları illerde gözaltına alındı.

Haberi görünce aklıma doğrudan şu soru geldi:

“Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın sorumlu gösterilerek tutuklandığı, yıllarca hapis yattığı bu dosyada ne oldu da düğmeye altı yıl sonra basıldı?”

Biraz araştırdım. Şu bilgiye ulaştım:

Ankara Terörle Mücadele Şubesi, istihbaratın da desteğiyle bir süredir yurt dışından, PKK soruşturmalarından elde edilen bazı bilgi ve belgelerle dosyayı genişletmiş. O dönemde paylaşılan sosyal medya mesajlarını, şüphelilerin kamuya açık konuşmalarını, iletişim kayıtlarını toplamış ve operasyon için beklemeye başlamış. Epeyce de beklemiş.

Başsavcılık da ancak bu hafta düğmeye basabilmiş.

★★★

Önder, Bilgen ve Tan gibi isimler hakkında Demirtaş ve Yüksekdağ'a da yöneltilen “şunu demişsin, şu twiti atmışsın, halkı kışkırtmışsın” gibi suçlamalar dışında suçlama var mı bekleyip hükümete yakın medyadan öğreniriz.


ÖNCEKİ Botoks sonrası ölüm iddiasıyla ilgili yeni gelişme... SONRAKİ CHP: Vefat sayıları birbirini tutmuyor