• USD  32,37
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.442,93
SON DAKİKA

Ziya Selçuk'un istifasıyla ilgili bomba iddia...

Ziya Selçuk'un istifasıyla ilgili bomba iddia...

07 Ağustos 2021 15:38

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifasının perde arkasını yazdı.


Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugün kaleme aldığı yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifasının perde arkasını yazdı.

Zeyrek, Ziya Selçuk'un samimi sohbetlerinde "Bakanlıkta tabanım yok" diye yakındığını ifade etti. Zeyrek'in bugünkü yazısı şöyle oldu:

Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben Türkiye'nin yaşadığı bütün sorunların kaynağının “eğitim” olduğunu düşünüyorum.

Eğitim alanında evrensel bir standart yakalayan ülkeler, liyakatli insanlarını artırabilir, sosyal/ekonomik/kültürel sorunların bir çoğunun kaynağını ortadan kaldırabilir ve kurduğu sistem sayesinde daha fazla üretip, yaşam standartlarını, refahını artırabilir.

Eğitim, aynı zamanda “sosyal devlet”in en önemli sac ayağıdır. Fırsat eşitliğinin de teminatıdır.

Bizim Anayasamıza göre de Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarına devlet eliyle eğitim ve sağlık hizmeti sunmak zorundadır.Türkiye Cumhuriyeti'nde bir insan, hırsızlık yapmak, başkalarının sırtına basarak yükselmek gibi gayri ahlaki yollara başvurmazsa eğer, sadece eğitim sayesinde üretim aşamalarına dahil olur, donanımını, liyakatini artırır, yaşam standardını ve refahını yükseltir.

Isparta İslamköy'ün “Çoban Sülü”sü merhum Süleyman Demirel'in önce mühendis, sonra bürokrat, peşi sıra da siyasetçi olup Cumhurbaşkanlığı makamına çıkabilmesinin en önemli aracı, Cumhuriyet'in eğitim yoluyla sunduğu fırsat eşitliğiydi.

★★★

Türkiye'nin AK Parti iktidarındaki en önemli sorunlarının başında da “eğitim” geldi.


ÖNCEKİ Yeni Şafak'ta Sansür İstifası: Özgür Yazma İmkanımız Kalmadı SONRAKİ Elektrik ve Doğalgaz'da Zam Beklentisi...