• USD  32,56
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.777,12
  • ALTIN  2.437,21
SON DAKİKA
2022 İNANILMAZ DEĞİŞİMLERE GEBE

Semih Eryıldız semih.eryildiz@gmail.com

2022 İNANILMAZ DEĞİŞİMLERE GEBE

02 Ocak 2022 17:56

Umuyoruz ki yaşadığımız yılların en kötüsü bitti; Ülkenin yıkım eşiğine geldiğini; sevdiklerimizin ağır hastalıklarını, ölümlerini yaşarken gelecek yıllarla ilgili değişim umudu olmayanlar çoğunlukta.


Umuyoruz ki yaşadığımız yılların en kötüsü bitti; Ülkenin yıkım eşiğine geldiğini; sevdiklerimizin ağır hastalıklarını, ölümlerini yaşarken gelecek yıllarla ilgili değişim umudu olmayanlar çoğunlukta. Ancak ben, bütün bu yaşananlara karşı 2022’nin inanılmaz değişimlere gebe olduğunu düşünüyorum.

Gençlik ve Cumhuriyet bayramları dışında kutlama yapmadığım için yılbaşı kutlaması yapan dostları kırmadan; bu yazıdaki iyi dileklerimi yanıt olarak kabulünü rica ederim; Öncelikle dostlarımızın, aşılara, yeni ilaçlara, sağlığa özel dikkatinin çok çok önemli olduğunu; inanılmaz boyutlara gelmekte olan iktisadi-toplumsal çalkantılara karşı da dikkat ve usla yanıt verilmesinin önemini, yeni yıl mesajı yerine bilgi ve ilginize sunarım.

2022-2023 döneminde 1973, 1977 ve 1989 gibi halkın verdiği muhteşem fırsatlara benzer kısa bir nefes alma ortamı yaşayabiliriz; Ancak bize sunulan seçenekleri gözledikçe gelmekte olanın halkı ferahlatacağını mı ? yoksa gelenin gideni aratacağını mı ? göremiyoruz. 1971 faşizmi sonrası, bizlerin örgütlenme ve kararlılığıyla gerçekleşen on yıllık aydınlıkta, örgütlenme ve yerelde neler başardığımızı; buna karşı 89 sonrası özgürlüğe halkın verdiği fırsatı bencilce ve haince kullananların yarattığı 94 sonrası çeyrek yüzyıl süren karanlığı asla unutmamalıyız; Günümüzde de hak, hukuk, adalet edebiyatı yapanların kendi alanlarındaki uygulama ve niyetlerini gördükçe, bu kez de kısa bir aydınlanmanın ardından yeniden daha koyu bir karanlığa sürüklenme olasılığını görüyoruz; Coğrafyamızı kana boğan ve yoksulluk boyunduruğuna sokan Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanlığından Erdoğan’ın ayrılık dumanı tüterken, Kılıçdaroğlu’nun bu ’görev’e talip olduğu’ kendi açıklaması usumuzu dondurdu. Yaklaşan dönemde bu ve benzeri kötü işaretlere karşı, gerçek çözümlere dikkate ve son saniyede toplumsal aklın başa gelmesine yardım etmek görevimiz var. 2022 ve 2023 de yapacaklarımızı anlamak için bu öz değerlendirmeyi hatırlamak gerekecektir.

Gelmekte olan ve kısa süre bile olsa nefes alabileceğimiz bu yeni dönemde; Kent Enstitülerini, üretici halkçı (yerel) yönetim ve yayınları canlandırıp; yaptıklarımızı hatırlayıp ‘nerde kalmıştık’ diyerek yeni eko planlama- tasarım ve siyaset örneklerine devam etmek için az da olsa bile yeterli zaman kalacağını umuyordum. Gelmekte olan ara dönemde güçlü örgütlensek, kalıcı başarılara imza atılabilirdi. SDD de çok umutlu bir değişim yaşadık. Özgür İnsan ve 4. DS Düşünce kurultayı hazırlıkları örgütlenmede şubelerin güçlenmesi ve yeni şubeler kurulmasıyla mutlu olduk; Siyasette değişim rüzgarları da esti. Ancak bu alanlarda somut ileri adım atılmaması olumlu beklentilerimizi düş kırıklığına döndürümektedir.

Komplolarla egemen kılınmış egemenlerin oyalama ve engellemelerine; yarım asırdır sırtımızda duran Brütüslerin bıçaklarına aldırmadan, emeğin ve bilginin en yüce değer olacağı şafağa hazırlanmak zorundayız. Vakit henüz geçmiş değil; daha sık haberleşmek görüşme, daha çok çalışma dolu yeni yıl dileklerimle, dostluk ve sevgilerimizle.

Prof. Dr. H. Semih Eryıldız- 05374929687
semih.eryildiz@gmail.com