• USD  32,57
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.427,93
SON DAKİKA
AKP’de Milli Görüş-Pelikancılar Kavgası ve Arınç

Enis Ersoy enis.ersoy@hotmail.com

AKP’de Milli Görüş-Pelikancılar Kavgası ve Arınç

18 Eylül 2019 17:06

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak arasındaki savaş, AKP’de milli görüşçüler-Pelikancılar ayrışmasının son ve en net fotoğrafı oldu. Vaziyet alın, buralar karışacak!


AKP’de işler karışıyor. Zaten siyasetin değişmez kuralıdır. Oylar eksilmeye, parti güç kaybetmeye başlayınca, ekiplerin çekişmeleri açıktan savaşa dönüşür. Görünen o ki, milli görüşçülerle pelikancılar arasındaki mücadelede silahlar çekildi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, milli görüş kökenli bir isim. Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde görev yaptı. Numan Kurtulmuş’un Has Parti’sinden AKP’ye transfer oldu.  Erbakan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından Şeref Malkoç’un damadı.

Türkiye’de yargının durumu malum. Her gün eleştirdiğimiz, aklımızın almadığı kararlara tanık oluyoruz. Ama işin tuhafı, bir süredir bu kararlar yandaş basının da manşetlerini süslemeye başladı. Bu durum da akıllara “mahkemeler üzerinden, Adalet Bakanı mı hedef alınıyor?” sorusunu taşıdı.

Abdülhamit Gül’e son darbe ise Erdoğan’ın damadı, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın kontrolündeki Sabah Gazetesi’nden geldi.

Dilek Güngör, köşesinde Fetö’nün yargıyı tekrar ele geçirmekte olduğunu, her an yeni kumpas davalarının gündeme gelebileceğini belirterek, “hani Fetö’cüler yargıdan ihraç edilmişti? Hani adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ‘yargıyı Fetö’den temizledik’ demişti, hani işler ehline veriliyordu’ diye yazdı.

Sabah Gazetesi’nden isim vererek yazılan bu satırlar üzerine, önce sosyal medyada “Abdülhamit Gül’ü yedirmeyiz” başlığı bir anda trend topic oldu.

Ardından Gül konuştu, “nerede ahlaksızca bir saldırı varsa, bilin ki orada Fetö’nün bir tezahürü vardır. Düne kadar Fetö’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün bize Fetö ile mücadele dersi vermeye kalkmasınlar” dedi.

Gül’ün çıkışına, şu aralar gözden düşmüş olan Şamil Tayyar’dan “çete artıklarına yedirmeyiz” şeklinde destek geldi.

Ve son gelişme, 17-25 Aralık sonrası Zaman Gazetesi’nin yüzde 10’unu satın alan, Pensilvanya’da Fetö elebaşı Gülen ile görüşen Fettah Tamince hakkında savcılığın takipsizlik kararına Adalet Bakanlığı’ndan gelen itiraz.

Adalet Bakanlığı’nın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “bu adamı kim koruyor” diye ısrarla hedef aldığı ancak Erdoğan’ın sık sık yanında boy gösteren Tamince hakkında yeniden soruşturma istemesi nasıl açıklanabilir?

Belki de bir hafta öncesine dönmekte fayda var. Bülent Arınç, kendisine “hadi oradan” diyen Grup Başkan Vekili Bülent Turan’a, “bilmediğin işlere karışma, sana yazık olur. Ben partimdeki ayrılık ve kopmaların önüne geçmeye çalışıyorum” demişti.

Belli ki Arınç, parti içi çekişmelerin, savaşa dönüşeceğini görmüştü. Ve görünen o ki, kendi içinden iki yeni parti çıkarmaya hazırlanan AKP’de işler daha çok karışacak.

Twitter/enisersoy35