• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  8.729,79
  • ALTIN  2.234,21
SON DAKİKA
Laf etti Ali Erbaş!

Enis Ersoy enis.ersoy@hotmail.com

Laf etti Ali Erbaş!

25 Ekim 2020 15:11

Diyanet İşleri Başkanı, "ahiret inancı olmayan kişi her kötülüğü yapabilir" buyurmuş. Asıl kötülüğü, sizinle aynı inancı paylaşmayan insanları ahlak yoksunu gibi göstererek siz yapıyorsunuz Sayın Erbaş!


After Life, Netflix'te yayınlanan kısa bir dizidir.Konu küçük bir kasaba gazetesinin başyazarı Tony Johnson'ın etrafında geçer. Gazeteci, büyük bir aşkla bağlı olduğu eşini kanserden kaybedince ağır bir bunalıma girer. İntiharı dener başaramaz, dünya ile bağını neredeyse koparır. Çevresinde çok sevilen bir insandır. Arkadaşları onun yeniden hayata bağlanması için çok çaba harcarlar. Sonunu tabi ki söylemeyeceğim.
Bu dizide bir diyalog vardır ki içinde hem bir ahlak dersi hem de ince bir zeka barındırır. Toplam 5 kişinin görev yaptığı gazetede bir kadın çalışan, ateist olan Tony Johnson'a "madem cehennem korkun yok, o halde istediğin kadar çocuğu öldürebilir, istediğin kadar kadına tecavüz edebilirsin değil mi?" diye sorduğunda Johnson'un cevabı, "o dediklerini zaten istediğim kadar yapıyorum" olur.
Ahlaki değerlerin sadece dini metinlerden öğrenilebileceğini zannetmek, ancak ileri düzeyde bir cehaletle mümkündür. Dini inancı olmayanların, ahlaki değerlere sahip olamayacağı iddiasını yüksek sesle dile getirmek ise terbiye sınırlarını aşan bir durumdur.
Bu sakat düşünceyi maalesef son olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dile getirdi. Erbaş, “ahiret inancı olmayan insandan her türlü kötülük beklenir. Onu engelleyecek ne var ki başka. Bu dünyada yaptığı bir şeyin hesabını ahirette vereceğine inanmayan birisi dünyada hangi kötülüğü yapmaz ki?” dedi..
Lafa bakar mısınız, insanın cehennem korkusundan başka kötülük yapmasını engelleyecek ne varmış... Vicdan, beyefendi, vicdan!
Tabi vicdan kelimesini hatırlamak için komşusu açken tok yatamayanlardan olmak lazım. İçinde yetimin hakkı olan devlet kasasındaki paralar har vurulup harman savrulurken, lüks Mercedes'in koltuğunda dut yemiş bülbül taklidi yapanlardan da olmamak lazım.
Bu ülkenin kurucusunu bile lanetleyebilecek bir vicdana sahip olduğunu gösteren Ali Erbaş sonra çıkıyor gençler arasında ateist ve deistlerin sayısının arttığını söylüyor.O artışta acaba kendisinin ve onun gibilerin söylediklerinin, yaptıklarının da payı olabilir mi?
Şu yaşadıklarımıza bir bakın. Diyanet İşleri Başkanı, ahirete inanmayanları potansiyel suçlu ilan ediyor; dinci gazete Akit, Bekir Coşkun'a olan nefretini dini bir ritüelden cinsel imalar çıkararak kusuyor. Bekir Coşkun'u sevmeyebilirsiniz ama bari inandığınızı söylediğiniz dine saygılı olun.
Her gün farklı bir tarikattan tecavüz, taciz haberleri geliyor. Din sömürüsü, siyasetinden medyasına kadar her alanı esir almış.
Ondan sonra televizyon ve gazetelerden kazandığı parayı koyacak yer bulamayan bir başka profesör Nihat Hatipoğlu, bira içen kızları görünce hayretten küçük dilini yutuyor. Devam edin, daha çok şaşırırsınız..

twitter/enisersoy35