• USD  32,34
  • EURO  35,19
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.247,61
SON DAKİKA
Ali Babacan'a Erdoğan'la görüş tavsiyesini kim verdi?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Ali Babacan'a Erdoğan'la görüş tavsiyesini kim verdi?

01 Temmuz 2019 12:52

Ali Babacan'a,Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi tavsiyesini kim verdi? Babacan'la başından beri birlikte olan önemli politikacı şimdi ne yapıyor?


Bir yerel seçim oldu siyasette yer yerinden oynadı. Kulisler arka arkaya yağıyor, kimin nerde kiminle siyaset yaptığını ayrıştırabilmek için ciddi bir birikime ihtiyaç var. 

Ali Babacan'ın oluşumuna ilişkin kulisleri vermiştim. Siyasi harekete (Şimdilik öyle diyelim) katılacak olan politikacıları yazmıştım. Bunlardan biri, ne yazık ki şimdi  hasta,umarım yakında iyileşir) Dengir Mir Mehmet Fırat..

 Babacan ekibinden kaynağıma, " Dengir Bey'le ne zaman görüşecektiniz ki, hastaneye yatmış" diye sorunca artık saklayamadı.

" Şimdi hastaneye gidiyorum yanına. Ne görüşmesi. Dengir Bey işin başından beri bizimle. Hatta Erdoğan'la görüşmesini bile o tavsiye etmişti. AK Partiyi kurarken Rahmetli Erbakan'a gidip izin istediğimizi hatırlatmıştı."

Ben de sordum. "Neden o zaman sanki yeni teklif gitmiş gibi anlattınız. Neden başından beri bu işin içinde olduğunu söylemediniz ?

"Öyle gerekiyordu. Dengir Bey ağırlığı olan bir politikacı. Belki ona göre bir zamanlama gerekiyordu ama işte hastalık işi çıkınca öyle oldu"

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici dünkü yazısında kaynağa dayanılan  kulis haberleri verilmesini eleştirmişti ama Türkiye'de gazetecilik yapmak zor, çok zor.