• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA
İTİRAF EDİYORUM,RÜŞVET VERDİM

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

İTİRAF EDİYORUM,RÜŞVET VERDİM

17 Ekim 2021 13:31

İstanbul'un en büyük sorunu Taksi haline geldi. Bunu yaşayarak gördüm. En acı olanı da, tartışmayla şikayetle sonuç alınamadığını da. Mecbur kaldım, işi beni taşımak olan bir taksiye rüşvet verdim.


Bu nasıl oldu diyeceksiniz ? Elimde bir büyük çanta, ayaklarım da rahatsız   geçirdiğim kaza nedeniyle. Büyükada'dan vapura bindim bir saat sonra Beşiktaş'tayım. Bomontiye gideceğim. Ne yazık gideceğim yerin yanında yöresinde toplu taşım yok. Tam bir buçuk saat taksi aradım. Bi Taksi, İtaksi uygulamalarını aradım. Yok. Boş geçen çok az, boş olanlar da yolun en solundan gidiyor ki durdurma imkanımız olmasın.

Bütün Barbaros caddesini yürüdüm. Yorgunum ve nefes nefeseyim. Her boş taksinin bir bahanesi var, eve gidiyorum, şöför değişecek vesaire . Araba arızalı diyen de çıktı. Doğruysa artık bilmiyorum.

Son anda taksi yolcu indirdi, tam hamle yaptım, şoför ''çok açım yemeğe gideceğim'' dedi. Ben de çok yorgunum, düşüp bayılacağım ne olacak şimdi dedim. Şikayet etsen ne olacak.

Hayatımda ilk kez rüşvet teklif ettim ve yemeğini ben ısmarlayacağım dedim.

Kabul etti iyi mi?

Neyse taksi ücretinin biraz fazlasını verdim ve bahşiş bu diye kendimi teselli ettim ama vicdanım bunun rüşvet olduğunu söyleyince itiraf etme kararı aldım.

Beni en çok İBB'nin taksi sıkıntısı için getirdiği karara 9 kez ret oyu verenlerin anlayabileceğini düşünüyorum.

Taksi sıkıntısı yok kararlarını gözden geçirmelerini diliyorum.

,