• USD  32,59
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.511,77
SON DAKİKA
Bahçeli ile Dejavu...

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Bahçeli ile Dejavu...

24 Haziran 2019 11:22

Ekrem İmamoğlu'nun tartışılmaz zaferi Ankara'da yeni senaryoların konuşulmaya başlamasına neden oldu. Sıcak bir yaz geçecek siyasette. Bahçeli'nin çok yakınında yeralmış bir siyasetçi iddialı: Bahçeli, erken seçim diyecek...


Ekrem İmamoğlu'nun bu kadar oy farkıyla kazanacağını çok az kişi tahmin etmişti. Meclis kulisinde  geçen hafta karşılaştığımız HDP'li Garo Paylan, " En az 500 bin oy farkı olacak. Aslında 1 milyon olsun diye uğraşıyoruz ama milyonu telaffuz etmeyeyim, nazar değer" demişti..Paylan'ın bu sözlerini biraz iddialı bulmuştum doğrusu, "500 bin fark belki, ama 1 milyon ?"  Sonuca bakınca neredeyse milyonu bulacaktı.

Kürtlerin iktidar tarafından yapılan Apo mektubu hamlesine de hiç yüz vermediği de ortaya çıktı.Kürtler artık barışcıl mesajların yanında. Sıkı bir Kürt milliyetçisi ile konuşmuştum seçim öncesi, " Bu saatten sonra HDP de Binali beye oy vereceğiz çağrısı yapsın, faydası yok. Kürtler artık barış istiyor, birlik istiyor, adam yerine konmak istiyor. Bize defolsunlar diyen Erdoğan'dan intikam almak istiyor" demişti. O da haklı çıktı.

DEJAVU

Kürtler açısından durum böyle de, ya ülkücüler. Aslında AKP'den daha büyük darbeyi onlar yedi. Bahçeli'nin Apo mektubunu sahiplenmesi bu kesimde büyük hayalkırıklığı yaşattı. Tabandaki MHP'liler de Binali Yıldırım'a oy vermedi.

Uzun yıllar Devlet Bahçeli'nin yakınında olan bir ülkücüyle konuştum. Ona göre Bahçeli her ne kadar erken seçim karşıtı açıklama yapsa da, çok yakında erken seçim isteyecek. Kaynağım "Siz onun zigzaklarına tanık olmadınız mı ? dedi. Bahçeli'nin 2002 yılında koalisyonda erken seçim isteyerek Türkiye'de tüm dengelerin değişmesine yolaçan süreci başlattığını hatırlatan kaynağım, " bize bu dejavu'yu yaşatacak. Salı toplantılarını dikkatle takip edin" dedi.

Takipteyiz zaten.