• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,97
SON DAKİKA
Ekrem İmamoğlu'nun teklifine Hayır diyen CHP'li...

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Ekrem İmamoğlu'nun teklifine Hayır diyen CHP'li...

15 Eylül 2019 13:20

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçileli neredeyse aylar oldu ama hala "Nereden çıktı bu İmamoğlu?" lafı dillerde. İktidardakiler olduğu kadar, CHP'liler de hala bunu konuşuyor.


Duyduklarımın doğru olduğuna neredeyse eminim. Çünkü söz konusu kişiyi ben de tanıyorum. Telefonu çekmeyen bir yerde, bunu biliyorum, zaten konuşsaydım "bunu yazma" derdi. Doğru olmadığından değil, tevazudan...

CHP'de Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Ekrem İmamoğlu'nu Beylikdüzü ilçe başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na o tavsiye etti. Ailesinin her bir ferdine kadar çok yakından tanıdığı Genç İmamoğlu için  "herşeyiyle" kefilim dedi. Kılıçdaroğlu'nun işi zordu. İstanbul politikasında ağırlığı olan Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak gibi kişiler ,bu tanınmamış ismin önemli bir ilçenin başına gelmesine soğuk bakıyorlardı. O dönemi yakından izleyenlere göre kıran kırana bir kulis yaşanmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu sonuçta ikna olmuş. Ekrem İmamoğlu'nun İlçe Başkanlığına onay vermişti.

Gerçi İmamoğlu'na CHP içerisinde kısa sürede yükseleceği yolu açan Genel Başkan Yardımcısı da parti içerisindeki ayak oyunlarına fazla direnememiş hem yönetimden hem de milletvekilliğinden olmuştu daha sonra..Yine de CHP içersinde hatırı sayılır bir ağırlığı halen  sürüyor..

Yönetim dışında olsa da  Ekrem İmamoğlu'nun hiç elini bırakmadı. Hem Beylikdüzü belediye seçimlerinde hem de 2 kez tekrarlanan İstanbul seçimlerinde, gölgede kalan bir kahraman gibi  kendi ekibiyle birlikte koşturdu durdu.

Siyasetin bu parlayan yıldızının yanında olmayı herkes ister değil mi ? İstanbul gibi bir şehrin İmar işlerinin başında olmak ise neredeyse kimsenin kolayca hayır diyemeyeceği bir makam. Ama kulağıma gelen bilgiye göre,İmamoğlu,"Abi yanımda güvendiğim insanlar olsun.Belediye Başkanlığı da yaptın. Gel yanımda dur diyen" Volkan Canalioğlu'dan" ben her zaman yanındayım.Bu görevi benden daha uygun yapacak kişiler var. Hadi bana müsade" yanıtını almış.

Evet şimdi, telefonların pek çekmediği (Trabzon) Maçka'da bir köyde hayatın tadını çıkaran,  kardeşi yerine koyduğu Ekrem İmamoğlu'nun başarısıyla sevinen Volkan Canalioğlu, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, eski Trabzon milletvekili ve Belediye Başkanı.. Umarım bu satırlara kızmaz. Ama gerçeklerin de eninde sonunda ortaya çıkma gibi bir huyu var...