• USD  32,56
  • EURO  34,71
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.409,12
SON DAKİKA
Hangi lider kaç yaşında emekli oldu?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Hangi lider kaç yaşında emekli oldu?

27 Ekim 2019 09:48

Emeklilikte yaşa takılanlar, kısaca EYT'liler, ne emekli olabiliyorlar ne de yaşları nedeniyle iş bulabiliyorlar. Milyonlarca genç işsizin olduğu ülkemizde değil 50'lerinde 40'larında bile iş bulmak hayal ötesi bir şey..


ELE VERİR TALKINI.....

Müşerref Seçkin

Sevdiğim bir Atasözüdür, "Ele verir talkını, kendi yutar salkımı.."

Emeklilikte yaşa takılanlar, kısaca EYT'liler, ne emekli olabiliyorlar ne de yaşları nedeniyle iş bulabiliyorlar. Milyonlarca genç işsizin olduğu ülkemizde değil 50'lerinde  40'larında bile iş bulmak hayal ötesi bir şey..

Peki ne yapsın EYT'liler, ölsünler mi ? Yok ölmesinler. Buldukları her platformda dertlerini anlatmaya çalışan EYT'lilerden biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşılaştı. "Emekli olamadık, sağlık hizmeti alamıyoruz.Bu yaşta da iş bulamıyoruz, ne olur bize bir çare..."

Cumurbaşkanı'nın yanıtı: "Yok öyle 40'larında 50'lerinde emekli olmak.." Umutları kırıldı EYT'lilerin..

Bu 40'larinda emekli olmaya ters bakan Cumhurbakanımız kaç yaşında emekli oldu dersiniz.? 46 yaşında... Evet o da 40'larında emekli olmuş ve neredeyse 20 yıldır emekli maaşı alıyor. Hem de bütçe kanununa göre Ocak'ta 14 bin lira olacak maaşı. Sadce emekli maaşı...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 50'lerinde emekli olanlardan. 1999 yılında 51 yaşındayken SSK Genel Müdürlüğünden emekli olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili emekliliğine intibakı da 2 yıl sonra gerçekleşti.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, en genç yaşta emekli olan siyasetcilerden.. Akşener, 40  yaşında emekli oldu. Emekliliği üzerinde bazı tartışmalar yapılmıştı zamanında. Öğrenciliğinde simit sattığını belirterek borçlanan Meral Akşener de, 22 yıldır emekli maaşı alıyor.

En yaşlı emekli, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli 61 yaşında , yaş haddinden emekli oldu. Kurmayları, "Bahçeli isteseydi daha önce emekli olabilirdi, ama istemedi "diyor.

Yüksek oranda işsizlik, artan hayat pahalılığı. Küçük de olsa garanti bir gelir emekli maaşı. Milyonu bulan aile, çoluğuyla çocuğuyla asgari koşullarda sadece küçücük bir emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyor. 

Maaşının yanısıra 20 yıldır emekli maaaşı alanların asgari bir yaşam koşulu bekleyenler için daha duyarlı olması gerekiyor...