• USD  32,52
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.749,03
  • ALTIN  2.420,78
SON DAKİKA
Kaybedecekler zaten, bizi bahane etmesinler

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Kaybedecekler zaten, bizi bahane etmesinler

10 Haziran 2019 10:17

Uzun bir süredir görüşmediğim MHP'li bir yöneticiyle konuştuk bayramda. Adını yazamıyorum, "kapı önüne koyarlarmış" kendi deyimiyle..Konuşmadan çıkardığım şu;23 Haziran sonrası büyük bir hesaplaşma var...


Öcalan ile ilgili gelişmeler oldu, onlar sustu. Kürdistan dendi, Dersim dendi, onlar yine sustu. İstanbul'daki arkadaşlara soruyorum alanlardaki çalışmalarda hiç yoklar. Peki ne oldu bu MHP'lilere ? Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın yazdığı gibi , " Bir tabu mu yıkıldı ?"

Konuştuğum MHP'li yönetici, "Kazın ayağı öyle değil " dedi. Şu 23 Haziran bir geçsin, elbet hepsi konuşulacak. Hepsi tek tek sorulacak. Sizi bizim sessiz durduğumuza bakmayın. Hem talimat aldık, konuşmayacağız bu konularda .

Peki ne zaman konuşacaksınız ?

"Zaten kaybedecekler İstanbul'u. Bir de bizi bahane etmesinler. Bak sesimiz çıkmıyor. Alsınlar bakalım nasıl alacaklarsa.."

Peki ya alırlarsa diye sordum, o zaman ne olacak ?

"Alırlarsa da bütün bunlar tek tek sorulacak. Yani biz susuyoruz ama bizim tabanımızdakileri de susturuyoruz. Kolay değil bu işler" diye yanıt verdi.

23 Haziran böylece sadece bir Belediye Başkanlığı değil, ittifakları ve hatta sistemi bile etkilecek bir seçim oluyor. Öyle gözüküyor...