• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.054,32
  • ALTIN  2.299,96
SON DAKİKA
Kim Ödüyor bu parayı ?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Kim Ödüyor bu parayı ?

13 Mayıs 2019 12:38

Gündem farklı belki ama devamlı olarak sorgulanan konulardan biri milletvekillerinin ayrıcalıkları. Kuliste bir milletvekilinin anlattığı olay ibret verici. Halkımızın nasıl soyulduğuna dair önemli bir örnek.


Öncelikle söyleyeyim, bu milletvekili yenilerden ve eski bir dost. Haksızlıklara karşı çıkan yapısını bilirim. İşin içine bir başka arkadaşı girdiği için ismiyle yazmamamı istedi. Daha doğrusu o anlattı, ben atladım bunu yazmalıyım diye..

Gözünde sorunlar yaşamış. Bir arkadaşı bir sağlık kuruluşunda bir doktoru önermiş. O da gitmiş, muayene olmuş, kapsamlı tetkikler yapılmış. Pek bir şey çıkmamış .Ama bizim vekil arkadaş tatmin olmamış, sorunu devam ediyormuş. Bu sefer yaşadığı kente gittiğinde " bir de buradaki doktor baksın diyerek aynı kuruluşun şubesine gitmiş. Doktor muayene etmiş, çıkmış kapıya bizim vekil ,orada  bekleyen görevli , elindeki tetkik kağıtlarını  uzatmış. Onlar  çekilmişti ama.. diyecek olmuş. "Çekelim, çekelim" demiş görevli. Sormuş bizim arkadaş, "ne kadar bu tetkikin ücreti ?" Görevli "bin lira "demiş ve herkesin gözlerini fırlatacak şu sözü eklemiş : "SİZ ÖDEMİYORSUNUZ Kİ!"

Bu olayın devamında ne olmuş, o kadar da önemi yok ama çektirmemiş yenisini bizim vekil.

Önemli olan iki konu var: Birincisi milletvekilleri ve diğer ayrıcalıklı kişiler bu kadar parayı bize neden ödetiyor ?

İkincisi, tamam milletvekillerimizin de sağlığına bakmamız lazm ( CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba'nın geçen yıl yaptığı hesaplamalara göre bir milletvekilinin aylık ortalama sağlık gideri 5 bin lira)

Peki özel hastane veya özel sağlık kurumlarının bu ayrıcalığı haksız bir biçimde kullanmasına kim göz yumuyor? Neden göz yumuluyor ? Kimse beni servet düşmanı, milletvekili düşmanı diye suçlamasın. Makul olana diyecek yok. Bu nedir arkadaş. " Siz ödemiyorsunuz ki "....Biz ödüyoruz, BİZ...