• USD  32,50
  • EURO  34,61
  • BORSA  9.546,39
  • ALTIN  2.476,60
SON DAKİKA
Mansur Yavaş nasıl dolmuş'a geldi?

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Mansur Yavaş nasıl dolmuş'a geldi?

30 Haziran 2020 14:33

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan'ı Mansur Yavaş, Kızılay'a cami yaptıracak olmasıyla gündeme geldi.Sosyal medya hareketli, "Bu belediyenin işi mi " diye. İşte bu işin aslı...


Ankara Büyükşehir Belediye Başkan'ı Mansur Yavaş, icraatleriyle çok göz doldurdu. Özellikle kampanyaları öyle çok beğenildi ki, İstanbul'da yaşayan yakınlarım bile bağışlarını Ankara'ya yaptı. Mansur Yavaş ülkücü bir gelenekten geliyor ama sosyal demokratlar da bu çalışkan başkanı destekledi.

Olay Mansur Yavaş'ın Kızılay'a cami yaptıracağı haberleriyle başka bir boyuta dönüştü. Sosyal medya " kamu yararı var mı " ,"Belediyenin işi cami yaptırmak mı ? kampanyasına dönüştü. Kızılay'da biri çok büyük olan Kocatepe nin dışında 6 cami daha var. Gerçekten ihtiyaç var mı ? Pandemi döneminin ardından bu camilerin dolup dolmadığına bakmak lazım. Neyse bunlar Diyanetin işi, belediyenin değil...

Sonra bir araştırma yaptım. Güvenparktaki dolmuşları kaldırmak, parkı Ankaralıların kullanımına sunmak isteyen Mansur Yavaş'a izin çıkmamış. İki kez başvuruda bulunan Yavaş'a Çevre Bakanlığı tarafından onaylanmış olan Necatibey'deki caminin yapımı karşılığında alt kısmın dolmuşlara tahsis edileceği bildirilmiş.

Bir belediye Başkan'ı yeşil alanı arttırmak için dolmuşların yerini değiştiremiyor, yeni dolmuş yeri için cami yapımına zorlanıyorsa ne diyelim artık.

Dolmuş'a geldi demek yanlış mı ?