• USD  32,55
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,82
SON DAKİKA
Muharrem İnce kurmasa,başkaları kuracak..

Müşerref Seçkin muserrefseckin@gmail.com

Muharrem İnce kurmasa,başkaları kuracak..

05 Ağustos 2020 14:20

Muharrem İnce'nin açıkça söylemediği ancak kendisine yakın gazetecilere yakınlarınca yazdırılan yeni Parti konusuna, diğer parti içi muhalefet nasıl bakıyor?Baykal'a yakın isimler, İnce parti kurmasa bile başkaları kuracak,bu iş böyle gitmiyor diyor.


Bir süredir bir türlü açıkça konuşmayan,ama kendisine yakın isimler tarafından parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce gerçekten ne yapacak? Erken seçimin konuşulduğu bir iklimde, Muharrem İnce'nin kuracağı parti seçimlere girebilecek mi ? Kulislerde Muharrem İnce'yi destekleyen milletvekili sayısının çift rakamlı sayılara ulaşmadığı konuşuluyor.

Muharrem İnce'nin en büyük tepkisi bu olmuş, son seçimlerde kendisine yakın isimlere yer verilmemişti.Sadece Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün listeye girmiş, o da daha önce yaptığı başkanvekilliği görevinden olmuştu. Bir de Gürsel Erol'u eklemek lazım İnce'ye yakın isimlere.

Erken seçim yakın gözüktüğü için milletvekillerinden Muharrem İnce'ye açıkça destek zor gözüküyor. CHP'li politikacılar Muharrem İnce parti kurarsa seçime girme şansı olur mu yu irdelerken, ittifaklar bu işe ne der? konusunu da sorguluyor .

Baykal'a yakın eski bir yönetici, "Muharrem İnce parti kurmasa bıle başkaları kuracaktır.CHP kimliğini kaybetti, başka bir parti oldu. İttifak elbette yapılır,geçmişte de yapılmıştı. SHP-DYP gibi. Ama kimliğimizi koruyarak ittifak yapmalıyız. Ali Babacan'a şirin görünmek için parti ilkelerinden taviz vermemeliyiz"

Başka parti kurulacak mı sorusuna net bir yanıt vermedi eski politikacı.Anlaşılan onlar da Muharrem İnce'yi bekliyor, Türkiye'yi de bol partili bir dönem bekliyor.