• USD  32,34
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,17
SON DAKİKA
Sevgili Günlük-1

Necmi Hatipoğlu nhatipoglu55@gmail.com

Sevgili Günlük-1

12 Temmuz 2019 15:11

Çok değil bundan dört ay öncesine kadar hayatımızda hiçbir yeri yoktu Sayın İmamoğlu’nun… Sonra bir şey oldu, birileri karar verdi ve Ekrem İmamoğlu isimli bir siyasetçi daldı hayatımıza bodoslama.


Seçim yarışına başladığında İstanbul’daki tanınırlığı yüzde 15 düzeyinde olan bu yeni siyasal figürümüz, Erol Olçok’suz kampanyalar yürütmek zorunda kalan Ak Parti’nin aklı evvellerinin büyük gayretleri sonucunda öyle bir tanınır hale geldi ki; seçim sloganını bile 14 yaşındaki bir çocuk belirledi.

Ekrem abi Herşey Çok Güzel Olacak sözü böylece siyasal hayatımızdaki müstesna yerini kazandı.

İyi de oldu aslında.
İmamoğlu sayesinde, seçimle gelenin seçimle gitmesi kuralının hala yürürlükte olduğunu hatırladık mesela.

Sadece bir tek lidere mahkûm olmadığımızı, 17 yıllık Ak Parti iktidarının getirdiği usanmışlıkla, bunlara ömür boyu mahkûmuz saplantılarının yersiz olduğunu öğrendik onun sayesinde…

Dedim ya, hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bir isim, dört ay gibi kısa bir sürede hayatımızda öyle bir yer edindi ki; özellikle Ak Parti muarızları can havliyle yapıştı, ummandaki kütük misali İmamoğlu’nun ipine…

Doğrudur, yanlıştır, beceriklidir, beceriksizdir, her şeyiyle şeffaftır veya yüzündeki maskesiyle aslında herkesi kandırıyordur bilemeyiz. Bunu bize zaman gösterecek, biz şimdilik İmamoğlu’nun vaatleriyle icraatları arasında rabıta kurmaya çalışıp, ona bir karne çıkarmak için izlemeye devam edeceğiz.

Tv reklamlarında ve mitinglerinde yemin ettirir gibi üst üste üç kez tekrarladığı “Hierrşieyyy çuookk güzell olacayk” nidalarının gerçek olup olmayacağını da çıkacak karneyle anlayacağız.

O yüzden şimdiden İmamoğlu’nun eleştirmek doğru olmaz kanaatimce.
Fakat bu arada ben, İmamoğlu’nun seçim çalışmalarında dile getirdiği günlük tutma alışkanlığını hatırladım. Gençliğinde tuttuğu şu sırlarla dolu günlükten söz ediyorum canım.

Derken günlerden bir gün şu sıralar Saraçhane’de neler oluyor diye bakmak için oralarda dolanırken yerde, kara kaplı bir defter ilişti gözüme. İçine göz gezdirince O da ne? Aman tanrım bu defter o defter mi yoksa deyivermişim kendi kendime.

Evet evet, İmamoğlu’nun tuttuğunu söz ettiği günlüktü elimdeki. Sonra başladım 23 Haziran sonrası sayfaları tek tek okumaya:

24 Haziran Pazartesi;

“Mazbatamın elimden alınmasının ardından girdiğim ikinci yarışı da kazandım. Duygularımı twiter üzerinden şöyle ifade ettim; Ne mutlu bana ki sevgi kazandı. Biz bu şehrin o güzel çocukları, bu şehrin vicdanı olan kadınları, bu şehrin enerjisi olan gençleri ve bu şehirde yaşayan herkes için çok çalışacağız”

Çok seviyorum bu sosyal medyadan mesaj vermeyi.
Çocukların sevgisi, gençlerin coşkusu, anaların duasıyla kazandık. Bir çift mavi gözün ışığında, bundan böyle #HerŞeyÇokGüzelOlacak twitimin ardından akşam da Beylikdüzü’nde milyonların toplandığı gece mitingimizi yapıp istirahata çekildim.

25 Haziran Salı;

#KazımKoyuncu Karadenizdir, hırçınlaşır, durulur; hüzünlenir, sevinir. Hep güzeldir, hep umut dolu. Şair ceketli çocuk, seni özlemle anıyorum, twitimi atarak güne başladım.

İstanbul’da demokrasi kazandı, herkes kazandı. Şimdi hep beraber güzel işler yapma zamanı. Dedim, peşinden de “Demokrasi Gecesi” videosunu youtube kanalımda yayınladım.

Yorgunluğumu henüz atabilmiş değilim. Saat çok geç olmadan yeniden istirahata çekildim.

26 Haziran Çarşamba;

Bu akşam Habertürk Televizyonu’nda Didem Aslan Yılmaz’ın konuğu oluyorum. İsmail’e çıkarak kıza ayıp ettik. En az onun kadar başarılı bir televizyoncudur kendisi. Fakat rakibim de ısrar edince Didem yerine İsmail’e çıkmak zorunda kalmıştım. Yeniden seçilince ilk televizyon programında

Didem hanımı tercih etmem doğru bir karardı bana göre.
Gece televizyon programına katıldım, gayet güzel geçti, israf düzenini nasıl bitireceğimi, yolsuzluklarla nasıl başa çıkacağımı dilim döndüğünce ifade ettim. Twiter’dan şöyle bir mesaj paylaşarak istirahata çekildim;

“Değerli hemşehrilerim; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı devir teslim töreni, 27 Haziran 2019 Perşembe saat 18.30’da Saraçhane’deki İBB Başkanlığı makamında yapılacaktır. Tüm hemşehrilerimi yarın saat 18.30’da Saraçhane’deki İBB binası önüne bekliyorum”

(Devam edecek)